Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух відвідав підприємство «Мотор Січ»

30 грудня 2020 - 16:10

Сьогодні, голова облдержадміністрації відвідав АТ «Мотор Січ», що випускає авіаційні двигуни та газотурбінні установки і є одним з найпотужніших світових виробників цієї галузі.

Олександр Старух ознайомився з поточним станом підприємства, обговорив механізми, які потребують впровадження для розвитку галузі.

Акціонерне товариство «Мотор Січ» спеціалізується на розробці та виготовленні газотурбінних двигунів для авіації, промислових установок наземного застосування (газотурбінні електростанції, газоперекачувальні агрегати, теплоенергокомплекси), модернізації вертолітної техніки.

Керівник підприємства В’ячеслав Богуслаєв ознайомив гостей із роботою вертолітного цеху, цеху збірки лопатей, збірки двигунів та Центру тренувальної підготовки.

В останні роки АТ "Мотор Січ" активно розвиває власну програму вертольотобудування. У складі підприємства створено Дослідне конструкторське бюро.

Вертолітне виробництво включає в себе оснащені сучасним обладнанням механічні та складальні цехи, ділянку по зняттю і нанесенню лакофарбових покриттів, льотно-випробувальний комплекс, тренажерний центр для підготовки екіпажів всіх типів вертольотів, що випускаються.

У складі льотно-випробувального комплексу функціонує універсальний натурний стенд, призначений для відпрацювання елементів конструкції планера і систем вертольотів, а також проведення різних видів наземних випробувань. На АТ "Мотор Січ" створена власна науково-технічна база для проєктування, виготовлення, випробувань і сертифікації вертолітної техніки.

- Я приємно вражений розвитком та потужністю підприємства! Я не був на «Мотор Січі» приблизно 10 років, і за цей час помітив тут великі зміни. Фактично створена велика галузь економіки – вертольотобудування, високо розвинене системне та конкурентоспроможне виробництво. Також створено потужний центр навчання пілотів. Підприємство має повний цикл виробництва. Все, що пов’язано з вертольотами – все це і є «Мотор Січ». Обласна влада буде всіляко сприяти подальшому успішному  розвитку підприємства, - зазначив, підбиваючи підсумки візиту, Олександр Старух.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 906-го дня війни

Субсидії: хто та як може оформити?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 17.08.2024

«Школу ніщо не замінить»: в спеціальній школі-інтернаті № 2 готуються до навчання у змішаному форматі

Впродовж доби окупанти 401 раз били по 15 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 905-го дня війни

Запорізька школа-інтернат «Козацький ліцей»: навчатися офлайн зможуть одночасно 175 учнів

Громади Запорізької області переймають досвід Дніпропетровщини в наданні адміністративних послуг

Грошові сертифікати за інтелектуальні здібності: у Запорізькій області відзначили випускників, що отримали найвищі бали на НМТ

Нагорода за розвиток бізнесу: подовжено прийом заявок на національну премію Ukrainian Enterprise Promotion Awards 2024

Безоплатний онлайн-тест для ветеранів: перевірити своє психічне здоров’я та отримати рекомендації можна в декілька кліків

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 16.08.2024