Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Завершився обласний етап конкурсу есе «Європа починається з тебе»

7 грудня 2020 - 15:01

Запорізьким обласним центром художньо-естетичної творчості учнівської молоді протягом вересня – листопада 2020 року було проведено конкурсу есе «Європа починається з тебе». 

Конкурс проводився з метою привернення уваги до розвитку міжнародних відносин у різних сферах суспільного життя, пропаганди європейських цінностей, демократичних принципів державного устрою та залучення учнівської молоді до кращих традицій міжнаціональної культури.

В обласному етапі конкурсу взяли участь учні закладів загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної) освіти, закладів фахової передвищої освіти та закладів освіти обласного підпорядкування.

Оргкомітет отримав понад 100 авторських робіт. Обласним журі зазначено, що для більшості творів характерні: послідовність та логічність викладених думок, витриманість стилю та літературно-художня гідність, новизна та неординарність поглядів авторів, креативність використання не типових прикладів щодо життя в Європі, метафоричність та єдність образної системи, вправність побудови сюжету.

За результатами оцінювання робіт, переможців було нагороджено Дипломами Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації.

Запровадження конкурсу забезпечило привернення уваги до патріотичного виховання дітей та молоді; розвитку у дітей і молоді активної життєвої позиції, готовності розпочати зміни в країні з себе, брати участь у суспільному, культурному та міжнародному житті рідної країни; сприяло формуванню демократичних, європейських цінностей, а також розумінню прав і свобод людини, високих соціальних, культурних та освітніх стандартів. 

 


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 906-го дня війни

Субсидії: хто та як може оформити?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 17.08.2024

«Школу ніщо не замінить»: в спеціальній школі-інтернаті № 2 готуються до навчання у змішаному форматі

Впродовж доби окупанти 401 раз били по 15 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 905-го дня війни

Запорізька школа-інтернат «Козацький ліцей»: навчатися офлайн зможуть одночасно 175 учнів

Громади Запорізької області переймають досвід Дніпропетровщини в наданні адміністративних послуг

Грошові сертифікати за інтелектуальні здібності: у Запорізькій області відзначили випускників, що отримали найвищі бали на НМТ

Нагорода за розвиток бізнесу: подовжено прийом заявок на національну премію Ukrainian Enterprise Promotion Awards 2024

Безоплатний онлайн-тест для ветеранів: перевірити своє психічне здоров’я та отримати рекомендації можна в декілька кліків

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 16.08.2024