Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Облдержадміністрація виступає за недопущення підвищення тарифів на електроенергію для промисловості та бізнесу

18 листопада 2020 - 15:35

Сьогодні Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, проведено засідання щодо схвалення проєктів постанов «Про встановлення тарифу на послуги з розподілу електричної енергії ПАТ «Запоріжжяобленерго» із застосуванням стимулюючого регулювання» та «Про встановлення тарифу на послуги з розподілу електричної енергії АТ «Укрзалізниця». Зазначеними постановами передбачено підвищення тарифів, які будуть діяти з 01 січня 2021 року, для ПАТ «Запоріжжяобленерго» на 30% для 1 класу та на 37,6% для 2 класу споживачів, для АТ «Укрзалізниця» на 18% для 1 класу та на 37% для 2 класу споживачів.

Он-лайн участь у засіданні прийняв заступник голови облдержадміністрації Віталій Тишечко. За його словами, позицією облдержадміністрації є недопущення підвищення тарифів, особливо в період економічної нестабільності в державі, яка склалася  у зв’язку з пандемією коронавірусу. Адже у разі схвалення зазначених тарифів на розподіл, вартість електричної енергії для кінцевого споживача, а на території Запорізької області це здебільшого промисловий споживач та бізнес, зросте у середньому на 7-9 %, що призведе до збільшення собівартості товарів, робіт та послуг підприємств, втрати конкурентоздатності, нестачі обігових коштів для фінансування витрат на електроенергію та можливої зупинки їх діяльності.

Зазначену позицію облдержадміністрацією доведено до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, а також, з метою недопущення підвищення ціни на електроенергію для кінцевого споживача, запропоновано переглянути  в сторону зменшення складові тарифів.

Також на засіданні розглядалося питання про схвалення проєкту постанови НКРЕКП «Про схвалення плану розвитку системи розподілу ПАТ «Запоріжжяобленерго» на 2021-2025 роки». Заходи плану розвитку спрямовані на суттєве покращення стану електричних мереж, зниження технічних та понаднормативних втрат електроенергії, покращення якості та зменшення термінів виконання ремонтних робіт, удосконалення системи керування енергосистемою, розвиток системи та засобів зв’язку енергокомпанії, а також впровадження прогресивних технічних засобів.

У зв’язку з тим, що протягом останніх років інвестпрограма та плани розвитку ПАТ «Запоріжжяобленерго» фінансувалися в обмежених обсягах, облдержадміністрацією підтримано схвалення проєкту постанови «Про схвалення плану розвитку системи розподілу ПАТ «Запоріжжяобленерго» на 2021-2025 роки».

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 18.08.2024

Впродовж доби окупанти 371 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 906-го дня війни

Субсидії: хто та як може оформити?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 17.08.2024

«Школу ніщо не замінить»: в спеціальній школі-інтернаті № 2 готуються до навчання у змішаному форматі

Впродовж доби окупанти 401 раз били по 15 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 905-го дня війни

Запорізька школа-інтернат «Козацький ліцей»: навчатися офлайн зможуть одночасно 175 учнів

Громади Запорізької області переймають досвід Дніпропетровщини в наданні адміністративних послуг

Грошові сертифікати за інтелектуальні здібності: у Запорізькій області відзначили випускників, що отримали найвищі бали на НМТ

Нагорода за розвиток бізнесу: подовжено прийом заявок на національну премію Ukrainian Enterprise Promotion Awards 2024