Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область долучилась до Всеукраїнської інформаційної кампанії з протидії торгівлі людьми

12 листопада 2020 - 16:50

Сьогодні, 12 листопада, перед будівлею облдержадміністрації відбулася презентація виставки «Очікування Vs Реальність», що має на меті інформування людей про проблему сучасного рабства та потенційну небезпеку нелегального працевлаштування. На відкритті експозиції були присутні заступниця голови облдержадміністрації Олена Теряєва та директор Департаменту соціального захисту населення Світлана Абдурахманова. Також до заходу приєдналися представники ГУ Національної поліції в Запорізькій області, Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях, Управління патрульної поліції в Запорізькій області.

● Торгівля людьми – це одне з найганебніших явищ у світі. Це третій кримінальний бізнес після торгівлі зброєю та наркотиками. Однак цей бізнес ламає життя, це пастка для людей. Руйнуються родини, люди втрачають гідність, порушуються їх права та свободи. І ми повинні зробити все можливе для того, щоб “вдарити по лапах цим хижакам, які полюють на людей”! Тому Запорізька область приєдналася до Всеукраїнської інформаційної кампанії по запобіганню торгівлі людьми. Ми діємо разом: державна влада, органи місцевого самоврядування, громадські діячі. І тільки спільно ми зможемо подолати цього ворога, – прокоментувала подію Олена Теряєва.

Виставка «Очікування Vs Реальність» буде розміщена біля облдержадміністрації до 18 листопада. Кожен громадянин в будь-який час зможе ознайомитись з експозиціями, що відображають реальні історії українців, які постраждали від торгівлі людьми, експлуатації, втягнення до кримінальної діяльності, примусового жебракування.

Кожен стенд експозиції складається з 2-х частин: з одного боку яскраве «Очікування» з приємними, але нелегальними умовами працевлаштування, а з іншого боку похмура  «Реальність» – відображення того, на що можуть перетворитись обіцяні умови працевлаштування та чому людина може стати жертвою торгівлі людьми. Зображення мають QR-код з посиланням на сайт, де можна прочитати повну історію.

●  Долучайтесь, дивіться виставку, вчіться на гірких долях тих людей, які потрапили до пастки, і самі не станьте жертвами. Будьте свідомими громадянами України і достойними мешканцями Запорізької області, – підкреслила значимість виставки Олена Теряєва.

Виставка «Очікування Vs Реальність» проводиться за ініціативи Міністерства соціальної політики України. Пересувна експозиція вже побувала у Києві, Львові, Дніпрі та Харкові.

 

Довідково.

За інформацією Міністерства соціальної політики України з 2012 року 978 громадян отримали статус постраждалих від торгівлі людьми, з них 969 – це українці, 9 – іноземці. Найбільша кількість постраждалих це: чоловіки - 519 осіб (54%), жінки – 368 (40 %), діти  – 88 (6%).

Громадянам, які планують виїхати за кордон, для уникнення небезпечних ситуацій радять: перед виїздом в іншу країну зареєструйтесь онлайн на сайті Міністерства закордонних справ України в системі ДРУГ; дізнатись, які матимете права в країні перебування. переконатись, що агенція з працевлаштування за кордоном має відповідну ліцензію; отримати робочу візу і  не погоджуватись на неофіційну роботу; зберегти контактні дані посольства України та телефони місцевих екстрених служб; зробити копії важливих документів та поінформуйте своїх рідних про місце свого перебування, розказати їм деталі.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 906-го дня війни

Субсидії: хто та як може оформити?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 17.08.2024

«Школу ніщо не замінить»: в спеціальній школі-інтернаті № 2 готуються до навчання у змішаному форматі

Впродовж доби окупанти 401 раз били по 15 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 905-го дня війни

Запорізька школа-інтернат «Козацький ліцей»: навчатися офлайн зможуть одночасно 175 учнів

Громади Запорізької області переймають досвід Дніпропетровщини в наданні адміністративних послуг

Грошові сертифікати за інтелектуальні здібності: у Запорізькій області відзначили випускників, що отримали найвищі бали на НМТ

Нагорода за розвиток бізнесу: подовжено прийом заявок на національну премію Ukrainian Enterprise Promotion Awards 2024

Безоплатний онлайн-тест для ветеранів: перевірити своє психічне здоров’я та отримати рекомендації можна в декілька кліків

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 16.08.2024