Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вільнянська лікарня отримала від благодійників сучасний апарат штучної вентиляції легенів

15 жовтня 2020 - 16:21

Сьогодні, 15 жовтня, голова облдержадміністрації Віталій Боговін разом з представниками Фонду Ріната Ахметова взяв участь у передачі медикам Вільнянської районної багатопрофільної лікарні сучасного апарату штучної вентиляції легенів. 

Апарат штучної вентиляції легенів значно допоможе лікарям надавати якісну медичну допомогу пацієнтам з ускладненнями від COVID-19. Це реанімаційне обладнання високого класу. Водночас обладнання досить просте у використанні та в значній мірі виключає вплив людського фактору. За допомогою інтелектуального режиму апарат самостійно аналізує стан пацієнта і обирає найбільш оптимальний рівень подачі кисню.

- Сьогодні ми з вами живемо у важкі часи, коли весь світ бореться з новим вірусом. Не стала виключенням і Запорізька область. Сьогодні влада і суспільно-відповідальний бізнес разом об’єднали свої зусилля для боротьби з коронавірусом. Я вдячний благодійному фонду Ріната Ахметова за таку необхідну та своєчасну допомогу. Оснащення реанімації апаратами ШВЛ – це реально сотні врятованих життів мешканців Запоріжжя та Запорізької області. З боку обласної влади ми докладаємо максимум зусиль щодо підготовки до другої хвилі CОVID-19. Особисто для мене зараз головне, щоб всім хворим вистачило і кисню, і ліжок у лікарні, і медиків, які лікують хворих. Загальна кількість ШВЛ, виділених під COVID, в Запорізькій області складає 216. На сьогодні з них 185 вільних, які знаходяться у резерві. Головне, щоб кожна лікарня мала необхідне обладнання та ліки. Лише разом ми зможемо протистояти пандемії та вийти з мінімальними ризиками та втратами, - зазначив Віталій Боговін.

Апарати ШВЛ можна буде використовувати одразу після встановлення, що дуже важливо в умовах пандемії, коли рятувати життя потрібно тут і зараз. Також їх можна використовувати в будь-яких клінічних ситуаціях - як у відділеннях інтенсивної терапії, так і у відділеннях невідкладної допомоги.

Нагадаємо, днями, медичні колективи КНП «Міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги» та КНП «Обласний медичний центр серцево-судинних захворювань» отримали нові апарати штучної вентиляції легенів (ШВЛ).

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 18.08.2024

Впродовж доби окупанти 371 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 906-го дня війни

Субсидії: хто та як може оформити?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 17.08.2024

«Школу ніщо не замінить»: в спеціальній школі-інтернаті № 2 готуються до навчання у змішаному форматі

Впродовж доби окупанти 401 раз били по 15 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 905-го дня війни

Запорізька школа-інтернат «Козацький ліцей»: навчатися офлайн зможуть одночасно 175 учнів

Громади Запорізької області переймають досвід Дніпропетровщини в наданні адміністративних послуг

Грошові сертифікати за інтелектуальні здібності: у Запорізькій області відзначили випускників, що отримали найвищі бали на НМТ

Нагорода за розвиток бізнесу: подовжено прийом заявок на національну премію Ukrainian Enterprise Promotion Awards 2024