Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області майже 14 тис учасників АТО мають право на пільги

7 жовтня 2020 - 16:00

foto

У Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації відбувся онлайн-семінар  з питань реалізації заходів соціального захисту учасників антитерористичної операції у 2020 році.  Семінар було організовано для начальників (заступників начальників) управлінь праці та соціального захисту населення міських рад міст обласного значення. 

Відкриваючи захід, заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ірина Разуваєва наголосила, що в масштабах держави, на рівні обласної і місцевої влади соціальний захист та всебічна підтримка учасників антитерористичної операції, членів їх сімей та членів сімей загиблих учасників  АТО є одним з пріоритетів. 

На сьогодні на обліку в базі даних єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, перебуває понад 13,8 тис. учасників АТО/ООС. У 2020 році станом на 23 вересня  санаторно – курортного лікування  з них потребує 442 особи, або 3% від загальної кількості. Виявлено 274 учасника АТО з потребою психологічної реабілітації. Для соціальної та професійної адаптації  учасників АТО області виділено кошти у сумі 1,2 млн грн. При цьому  професійне  навчання зазначеної категорії громадян здійснюється не лише за робочими професіями, а й шляхом підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації. 

Під час обговорення озвучувалась та обговорювалась тема  забезпечення учасників АТО автотранспортом, а також технічними й іншими засобами реабілітації. Окремо розглядалось питання використання у поточному році коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю. Зокрема, учасників семінару було проінформовано, що Запорізький центр медико-соціальної реабілітації у складі некомерційного підприємства «Запорізька обласна  клінічна дитяча лікарня» проводить реабілітаційні заходи в стаціонарному та амбулаторному режимі.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 18.08.2024

Впродовж доби окупанти 371 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 906-го дня війни

Субсидії: хто та як може оформити?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 17.08.2024

«Школу ніщо не замінить»: в спеціальній школі-інтернаті № 2 готуються до навчання у змішаному форматі

Впродовж доби окупанти 401 раз били по 15 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 905-го дня війни

Запорізька школа-інтернат «Козацький ліцей»: навчатися офлайн зможуть одночасно 175 учнів

Громади Запорізької області переймають досвід Дніпропетровщини в наданні адміністративних послуг

Грошові сертифікати за інтелектуальні здібності: у Запорізькій області відзначили випускників, що отримали найвищі бали на НМТ

Нагорода за розвиток бізнесу: подовжено прийом заявок на національну премію Ukrainian Enterprise Promotion Awards 2024