Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Закінчено реконструкцію Будинку культури Великобілозерської сільської ради

30 вересня 2020 - 15:57

Сьогодні, 30 вересня, голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Боговін завітав із робочою поїздкою до с. Велика Білозерка, де ознайомився з результатами реконструкції місцевого Будинку культури із застосуванням енергозберігаючих технологій.

У ході модернізації приміщення було утеплено фасад і горище будівлі, замінені вікна і дверні блоки, відновлено вимощення вздовж стін, улаштовані підвісні стелі і системи зовнішнього водостоку, замінено покриття підлоги та система опалення, реконструйовано систему вентиляції і мережі водопостачання.

Будинок культури є осередком дозвілля територіальної громади, на базі якого проходять всі культурно-масові заходи. Сьогодні на базі Будинку культури діють вокальний, театральний, хореографічний гуртки для різних вікових груп, гуртки з тенісу та декоративно-прикладного мистецтва, любительське об’єднання «Доньки Білої Зірки» та клуб за інтересами «Краєзнавець».

Для створення комфорту та урізноманітнення дозвілля Будинок культури потребує придбання 360 крісел та 3-D кінотеатру. Витрати для закупівлі відповідного обладнання внесено до Програми розвитку культури Запорізької області на наступний рік. 

Окремо очільник області ознайомився з організацією навчального процесу в Навчально-виховному комплексі №1 Великобілозерської сільської ради. Це опорний заклад загальної середньої освіти, до складу якого входять чотири філії та дошкільний підрозділ.

Матеріально-технічна база закладу оновлюється постійно. Протягом 2018-2019 років обладнано аудиторії для занять з географії, української мови, хімії та біології, лінгафонний кабінет. Проведено ремонтні роботи в майстерні, холі, коридорі початкового крила, закуплено нові меблі та мультимедійне обладнання. Капітально відремонтовано покрівлю будівлі. Нині у закладі освіти здійснюється реконструкція приміщення складу під котельню.

Актуальним залишається питання  добудови 2-поверхового приміщення для розміщення спортивної зали та їдальні. На сьогоднішній день проєкт «Реконструкція будівлі закладу освіти Великобілозерський НВК №1" включено до переліку об'єктів, що будуть реалізовуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку.

Під час поїздки до Великобілозерського району голова облдержадміністрації Віталій Боговін  привітав із присвоєнням почесного звання України «Мати-героїня» Наталію Бедюх. Жінка народила та виховала п'ятьох дітей (трьох дочок та двох синів), працює в місцевому будинку культури, займається творчою самодіяльністю.

Наприкінці робочої поїздки голова облдержадміністрації завітав до сільського клубу на свято людей похилого віку. 

  • Сьогодні той день, коли ви можете зібратися разом, послухати концерт. Бажаю Вам частіше влаштовувати такі свята, бути здоровими, довгих років життя на радість собі, Вашим дітям та онукам, - привітав пенсіонерів Віталій Боговін. 



Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 18.08.2024

Впродовж доби окупанти 371 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 906-го дня війни

Субсидії: хто та як може оформити?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 17.08.2024

«Школу ніщо не замінить»: в спеціальній школі-інтернаті № 2 готуються до навчання у змішаному форматі

Впродовж доби окупанти 401 раз били по 15 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 905-го дня війни

Запорізька школа-інтернат «Козацький ліцей»: навчатися офлайн зможуть одночасно 175 учнів

Громади Запорізької області переймають досвід Дніпропетровщини в наданні адміністративних послуг

Грошові сертифікати за інтелектуальні здібності: у Запорізькій області відзначили випускників, що отримали найвищі бали на НМТ

Нагорода за розвиток бізнесу: подовжено прийом заявок на національну премію Ukrainian Enterprise Promotion Awards 2024