Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Голова облдержадміністрації зустрівся із керівниками найбільших промислових підприємств міста Запоріжжя

17 вересня 2020 - 17:03

Сьогодні, 17 вересня, керівництвом Запорізької облдержадміністрації була проведена нарада з представниками суб’єктів господарювання, об’єкти яких належать до першої групи підприємств-забруднювачів повітря. У заході взяли участь голова облдержадміністрації Віталій Боговін, заступник голови облдержадміністрації Віталій Тишечко, директор Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури Марина Барановська, в.о. директора Департаменту агропромислового розвитку та захисту довкілля Андрій Поляков, директори та голови правлінь найбільших промислових підприємств міста Запоріжжя.

Під час заходу були розглянуті питання щодо екологічної ситуації та рівня забруднення атмосферного повітря в м. Запоріжжя.

  • Екологічна ситуація в місті досить неприваблива. Тому ми вирішили створити робочу групу, щоб обговорити і сформувати програму спільних дій з її покращення. У попередніх програмах з охорони екології недостатньо уваги приділялося питанням чистоти атмосферного повітря. На жаль, сьогодні рівень забруднення повітря досягає критичних показників, фіксуються перебільшення норм. У зв’язку з цим ми маємо спільно з вами - промисловими підприємствами - створити та реалізувати нову програму терміном на сім років, котра сприятиме покращенню екологічної ситуації, - зазначив під час наради Віталій Боговін.

Очільник області  також запевнив, що керівництво облдержадміністрації всіляко підтримає пропозиції підприємств щодо зниження рівня забруднення атмосферного повітря як у місті Запоріжжя, так і в цілому у регіоні.

  • Ми всі разом живемо в місті Запоріжжі, ходимо одними і тими ж вулицями. Нам треба разом розробити програму, спланувати дії та йти до їх реалізації, - акцентував увагу присутніх   Віталій Боговін.

Учасники наради обговорювали різні негативні фактори і в якій мірі вони впливають на екологічну ситуацію в м. Запоріжжя, висловлювали власні пропозиції щодо спільних дій зі зниження рівня забруднення атмосферного повітря.

За результатами наради було вирішено рекомендувати суб’єктам господарювання, об’єкти яких належать до першої групи підприємств-забруднювачів повітря, надати до облдержадміністрації власні інвестиційні проєкти щодо оновлення виробничих потужностей та зменшення викидів, пропозиції до проєкту Обласної комплексної програми охорони довкілля, раціонального використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки на 2021-2027 роки.

Департаменту агропромислового розвитку та захисту довкілля облдержадміністрації необхідно створити спільну робочу групу з розробки проєкту зазначеної програми охорони довкілля у співпраці з промисловими підприємствами області і місцевими органами влади, в рамках якої підготувати проєкт меморандуму про співпрацю і розробити проєкт програми з урахуванням пропозицій, наданих суб’єктами господарювання.

  • Я чудово розумію, що собою являє металургія та промисловість. Знаю, скільки людей працює на цих підприємствах і кардинальні заходи на кшталт зупинки виробництва - це не вирішення проблеми. Наша задача – разом розробити та втілити в життя план дій з ефективного вирішення проблеми несприятливої екологічної ситуації та забруднення повітря, - додав наприкінці наради голова облдержадміністрації.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


Читайте також

Навчальний рік у Запорізькій школі-інтернаті «Світанок» вдруге розпочнеться в змішаному форматі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 19.08.2024

Впродовж доби окупанти 333 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 18.08.2024

Впродовж доби окупанти 371 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 906-го дня війни

Субсидії: хто та як може оформити?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 17.08.2024

«Школу ніщо не замінить»: в спеціальній школі-інтернаті № 2 готуються до навчання у змішаному форматі

Впродовж доби окупанти 401 раз били по 15 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 905-го дня війни

Запорізька школа-інтернат «Козацький ліцей»: навчатися офлайн зможуть одночасно 175 учнів