Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Найбільша кількість вакансій у службі зайнятості припадає на галузь сільського, лісового та рибного господарства

27 травня 2020 - 11:41

foto

Останні місяці, під час яких було запроваджено карантинні обмеження, стали викликом для економічної ситуації взагалі, зокрема, для сфери зайнятості. Кількість безробітних суттєво збільшилась, у той же час, відбулось зменшення попиту роботодавців на працівників. Це підвищило конкуренцію за робочі місця.

В обласному центрі зайнятості повідомляють, станом на 26 травня на одне вільне робоче місце по Запорізькій області претендувало 19 безробітних осіб, а у м. Запоріжжі – 13 безробітних.

За період карантину роботодавцями до служби зайнятості надано 8053 вакансії, що на 47% менше, ніж за відповідний період минулого року.

За видами економічної діяльності структура вакансій виглядає так: 42,1% – у сільському, лісовому та рибному господарстві; 12,3% – у переробній промисловості; 11,7% – у сфері торгівлі; 4,2% – у сфері транспорту та кур’єрської діяльності; 4,1% – у сфері охорони здоров’я; 4,1% – у сфері освіти.

Кількість безробітних становила майже 25,7 тисяч осіб. Це на 9,9 тисяч або на 63% більше, ніж на цю ж дату минулого року. Зростання обсягів реєстрації безробітних в Запорізькій області за період карантину відбулось у два рази.

Значну частку безробітних (21,4%) можна віднести до категорій осіб, які стикаються з труднощами під час пошуку роботи. З них 11,4% (3,7 тис.) становили особи, яким залишилося десять і менше років до пенсії; 4,4% (1,4 тис.) – особи з інвалідністю; 1,9% (0,6 тис.) – учасники військових дій. Ці категорії користуються додатковими гарантіями в сприянні працевлаштуванню.

За період карантину вже працевлаштовано 4,2 тисячі безробітних. За направленням служби зайнятості громадяни були працевлаштовані у таких галузях економічної діяльності: 64,2% – у сільському господарстві; 7,5% – у переробній промисловості; 6,9% – у сфері торгівлі; 2,8% – у державному секторі; 2,4% – тимчасове розміщення й організація харчування; 2,3% – у сфері транспорту та кур’єрської діяльності; 1,9% – у будівництві.

На сьогодні існує попит на підсобних робітників, водіїв, кухарів, електромонтерів, продавців продовольчих та непродовольчих товарів, бухгалтерів, електрогазозварників.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Всебічний розвиток та соціалізація: у Запоріжжі діти почали відвідувати дошкільні заклади

«Я тут. Я поруч»: у Вільнянській громаді відкрили поліцейську станцію для офіцерів громади

Зернові, овочі, технічні культури: в Запорізькій області тривають жнива

Робоча група «Прозорість та підзвітність» за два місяці розглянула 13 ймовірних порушень під час публічних закупівель

Індивідуальні дослідження зовнішніх ринків: безоплатна програма для підтримки бізнесу

Впродовж доби окупанти 310 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 910-го дня війни

Запорізька міська лікарня готується до масштабного оновлення: травматологічний корпус отримає нове життя

Запоріжці на п'єдесталі: представники обласної та міської влади відзначили срібного призера Олімпійських ігор Парвіза Насібова та фіналістку Вікторію Кесарь

Обстріли Малокатеринівки: кількість поранених дітей зросла

Зворотній зв’язок із бізнесом: для підприємців доступна платформа «Пульс»

Ще один чорний день для Запорізького краю: ворог безжально вбиває дітей та мирних громадян