Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для учнів 6-10-х класів розроблено спеціальні уроки про COVID-19

5 травня 2020 - 15:30

foto

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та громадська організація «Смарт освіта» за підтримки Міністерства освіти і науки України розробили дистанційні уроки з біології про коронавірусну інфекцію COVID-19. Методичні рекомендації для вчителів та навчальні матеріали для учнів опубліковано на сайті НУШ.

- Знати про коронавірус якомога більше – означає захистити від захворювання і себе, і своїх близьких. В умовах пандемії COVID-19, яка охопила світ і Україну, зокрема, ці знання є надзвичайно важливими. Ми вдячні нашим партнерам та експертам за розробку уроку, методичних і навчальних матеріалів, які допоможуть учням шкіл і педагогам знати максимум про коронавірус та боротьбу із ним, – зазначила т.в.о. Міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

Урок знайомить учнів зі шляхами передачі інфекції, дає практичні поради, як діяти під час пандемії нового коронавірусу та як вберегти себе. Матеріали допоможуть учням дізнатися більше про COVID-19, зрозуміти важливість соціальної дистанції та правил особистої гігієни через призму наукових знань. Інформація для учнів подається відповідно до засвоєного до цього часу матеріалу на уроках біології.

Загалом розроблено чотири версії уроків для учнів 6-8-х та 9-10-х класів. Їх створено з можливістю проведення через відеозв’язок або без нього – за умов обмеженого доступу до інтернету чи гаджетів.

Кожен урок містить методичні рекомендації для вчителя біології, а також навчальні матеріали для учнів – ілюстрації з поясненнями, інтерактивні вправи, тести, навчальне відео. Інтерактивні завдання учні можуть виконати самостійно або разом із батьками.

Авторкою уроків виступила Інна Дьоміна, біолог, вчителька, методистка, співавторка інтегрованого курсу «Природничі науки». Експерткою зі сторони ЮНІСЕФ стала Катерина Булавінова, лікарка-інфекціоністка, медична експертка Дитячого Фонду ООН.

 

За матеріалами Урядового порталу

Читайте також

Впродовж доби окупанти 317 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області

Всебічний розвиток та соціалізація: у Запоріжжі діти почали відвідувати дошкільні заклади

«Я тут. Я поруч»: у Вільнянській громаді відкрили поліцейську станцію для офіцерів громади

Зернові, овочі, технічні культури: в Запорізькій області тривають жнива

Робоча група «Прозорість та підзвітність» за два місяці розглянула 13 ймовірних порушень під час публічних закупівель

Індивідуальні дослідження зовнішніх ринків: безоплатна програма для підтримки бізнесу

Впродовж доби окупанти 310 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 910-го дня війни

Запорізька міська лікарня готується до масштабного оновлення: травматологічний корпус отримає нове життя

Запоріжці на п'єдесталі: представники обласної та міської влади відзначили срібного призера Олімпійських ігор Парвіза Насібова та фіналістку Вікторію Кесарь

Обстріли Малокатеринівки: кількість поранених дітей зросла

Зворотній зв’язок із бізнесом: для підприємців доступна платформа «Пульс»