Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На дорозі курортного напрямку Василівка – Бердянськ підприємства працюють цілодобово

15 квітня 2020 - 12:13

Завдяки ініціативі Президента України в рамках програми «Велике будівництво» цього року планується виконати ремонт на чотирьох ділянках автодороги національного значення Н-30 Василівка – Бердянськ загальною протяжністю 119 км. Підрядними підприємствами роботи з поточного середнього ремонту на курортній трассі проводяться у посиленому темпі та тривають і вдень і вночі.

Як повідомили у Службі автомобільних доріг у Запорізькій області, вся дорога складається з чотирьох ділянок, на сьогодні роботи з відновлення дорожнього покриття тривають вже на трьох з них. Для цього задіяно дві потужні підрядні організації з багатим досвідом роботи, у розпорядженні яких є власні асфальтобетонні та грунтозмішувальні заводи.

Підрядним  підприємством   ТОВ «ОНУР» на ділянці дороги Н-30 км 7+000 - км 55+082, яка проходить по території Василівського та Токмацького районів, роботи було розпочато 27 лютого.

 Станом на 14 квітня проведено наступні роботи: фрезерування асфальтобетонного покриття – 26,2 км; влаштування вирівнюючого шару асфальтобетонного покриття  - 24 км; влаштування верхнього шару асфальтобетонного покриття (ЩМА-20) – 2,1 км. Загальна протяжність всієї ділянки виконання робіт складає 48,1 км.

У Приморському районі на ділянці автодороги Н-30 км 89+526 – км 112+026 роботи було розпочато 2 березня підрядним підприємством ТОВ «Автомагістраль-Південь».

Станом на 14 квітня 2020 року, проведено наступні роботи: фрезерування асфальтобетонного покриття – 22,5 км (100% від плану); регенерація шарів основи дорожнього покриття – 6,1 км; влаштування вирівнюючого шару асфальтобетону – 17,2 км; влаштування верхнього шару асфальтобетонного покриття (ЩМА-20) –  10,7 км. Загальна протяжність всієї ділянки виконання робіт складає 22,5 км.  

На третій ділянці автодороги Н-30 км55 – км89 розпочато підготовчі роботи з поточного середнього ремонту. Роботи виконує підрядна організація ТОВ «Автомагістраль-Південь».

Після проведення робіт з відновлення дорожнього покриття на вищезазначеній ділянці дороги Н-30 Василівка-Бердянськ, Чернігівський та Приморський райони будуть з’єднані дорогою з новим, якісним асфальтобетонним покриттям. Загальна протяжність всієї ділянки виконання робіт складає 34 км.

Щоденний контроль за ходом виконання робіт здійснюють фахівці відділу якості, технічного контролю та нових технологій, а також лабораторією Служби автомобільних доріг у Запорізькій області.

Довідково.

Протяжність всієї автодороги національного значення Н-30 Василівка-Бердянськ складає 136,3 км. У 2018 році Службою автодоріг було відремонтовано 17,3 км.

Національна автомобільна дорога  Н-30 Василівка-Бердянськ є однією з основних транспортних артерій Запорізької області. Ця дорога є основною транспортною магістраллю Токмацького, Чернігівського, Приморського та Бердянського районів Запорізької області. Дорога також з’єднує міжнародні дороги державного значення М-18 Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта та М-14 Одеса-Мелітополь-Новоазовськ.

Служба автомобільних доріг у Запорізькій області просить учасників дорожнього руху з розумінням поставитися до тимчасових незручностей і  бути уважними та неухильно виконувати вимоги дорожніх знаків щодо обмеження руху на ділянках проведення ремонтних робіт.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю 

Читайте також

Запоріжжя впевнено крокує у майбутнє: на правому березі міста зводять сучасну «підземну» школу

«Все буде UA!»: в Запоріжжі погасили нову марку від Укрпошти

Символ боротьби за волю: у Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відкрилась виставка прапорів

Допомога ВПО, підтримка освіти та медицини: до Запоріжжя приїхав гуманітарний координатор ООН в Україні Матіас Шмале

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності

Гордість у кожному серці: в Запоріжжі відзначили День Державного Прапора України

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 21.08.2024

Впродовж доби окупанти 317 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області

Всебічний розвиток та соціалізація: у Запоріжжі діти почали відвідувати дошкільні заклади

«Я тут. Я поруч»: у Вільнянській громаді відкрили поліцейську станцію для офіцерів громади

Зернові, овочі, технічні культури: в Запорізькій області тривають жнива

Робоча група «Прозорість та підзвітність» за два місяці розглянула 13 ймовірних порушень під час публічних закупівель