Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Громадські організації презентували проєкти, які претендують на реалізацію за кошти обласного бюджету

11 грудня 2019 - 14:25

Сьогодні, 11 грудня, в облдержадміністрації відбувалося друге засідання конкурсної комісії з визначення програм, проєктів чи заходів, розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації яких надаватиметься фінансова підтримка у 2020 році коштом обласного бюджету. Цей конкурс проводиться вдруге в рамках обласної Програми сприяння розвитку громадянського суспільства. 

Директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Лєван Шишинашвілі відзначив, що  майже повністю оновлено Програму сприяння розвитку громадянського суспільства. Центральним її пунктом  є проведення конкурсу з визначення проєктів, розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації яких надається фінансова підтримка з боку влади. Отже, до відбору проєктів необхідно підійти комплексно та відповідально.

Під час засідання тривав відкритий захист громадськими організаціями своїх конкурсних пропозицій, поданих на конкурс. На другий етап конкурсу відібрано сім конкурсних пропозицій від шести громадських об’єднань.

На захисті було представлено такі проекти: «Національно-патріотичний табір «Січовик» від громадської організації «Юнацький Корпус-Запоріжжя»; «Обласний фестиваль української національної творчості патріотичного спрямування «З вірою в Україну!» та «Соціальний проєкт: толерантне суспільство» від громадської організації «Запорізьке обласне об’єднання «Ветерани Запоріжжя за Україну»; «Обласний фестиваль для талановитих людей з обмеженими можливостями «Зоряні надії» від Запорізького обласного об’єднання батьків  дітей з інвалідністю з дитинства, осіб з інвалідністю; «Проведення молодіжних фестивалів доброчесності в громадах Запорізької області» від громадської організації «ЙЕС»; «Дослідження наявного стану розвитку громадянського суспільства Запорізької області» від громадської організації «Запорізька фундація регіонального розвитку»; «Євроінтеграційні можливості соціально-економічного розвитку об’єднаних територіальних громад Запорізької області» від громадської організації «Офіс перспективного розвитку».

Кожен проєктант  представив власний проєкт та відповів на запитання членів конкурсної комісії.

Наступне засідання конкурсної комісії з визначення програм заплановано на 16 грудня поточного року, під час якого буде підсумовано результати оцінок конкурсних пропозицій та складено відповідний рейтинг.

Переможці конкурсу, відповідно до Програми сприяння розвитку громадянського суспільства у Запорізькій області на 2017 - 2020 роки, отримають співфінансування на загальну суму 250 тис. грн відповідно до рейтингу. За  підсумками конкурсу передбачено відібрати п’ять проектів (по 50 тис. грн на кожен проєкт).

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 25.08.2024

Впродовж доби окупанти 335 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області.

Виставки, спортивні заходи, панельна дискусія та концерт: прифронтове Запоріжжя святкує День Незалежності України

Служити і захищати: у Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

В Запоріжжі кращим працівникам органів прокуратури вручили нагороди на честь Дня Незалежності України

Незалежність – це не просто слово: головне державне свято в Запоріжжі проходить під звуки повітряної тривоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 24.08.2024

Впродовж доби окупанти 306 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 912-го дня війни

Запоріжжя впевнено крокує у майбутнє: на правому березі міста зводять сучасну «підземну» школу

«Все буде UA!»: в Запоріжжі погасили нову марку від Укрпошти

Символ боротьби за волю: у Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відкрилась виставка прапорів