Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Роботи з реконструкції котельні №8 у Бердянську - на фінальній стадії

1 листопада 2019 - 17:44

Сьогодні, 1 листопада, голова облдержадміністрації Віталій Туринок та заступник голови облдержадміністрації Володимир Тарасенко (стажування), перебуваючи з робочою поїздкою у Бердянському районі, перевірили хід виконання робіт з реконструкції котельні № 8 у м. Бердянськ.

Після завершення робіт ця котельня в тому числі буде забезпечувати тепловою енергією мешканців дев’яти  багатоповерхових будинків (261 абонент), п’яти  бюджетних установ, трьох підприємств та мешканців приватного сектору м. Бердянськ, яких раніше забезпечувало теплом ПрАТ «Приазовкурорт».

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 31.10.2018 № 786-р будівля та споруди котельні № 6 були віднесені до сфери управління Фонду державного майна України з метою їх подальшої оренди. Для забезпечення належного проходження опалювального сезону 2018/2019 року 13.11.2018 між ПрАТ «Приазовкурорт» та регіональним відділенням Фонду державного майна у Запорізькій області було укладено цивільно-правовий договір використання котельні № 6 у м. Бердянськ.

Але в опалювальному сезоні 2019/2020 року постачання теплової енергії споживачам м. Бердянськ від котельні № 6 здійснюватися не буде.

Для вирішення цієї проблеми було прийнято рішення щодо реконструкції котельні №8 з підключенням нових мереж від котельні №6.

За рахунок коштів  місцевого бюджету було розроблено проєктно-кошторисну документацію, проведено експертизу проєкту.

На сесії Бердянської міської ради у вересні виділено кошти у сумі 6,9 млн грн на виконання будівельних робіт, які було розпочато 9 вересня 2019 року.

Наразі у будівлі котельні завершено роботи з облаштування фундаментів для встановлення насосного обладнання та фундаменту з опорною частиною під бак-акумулятор для хімочищеної води, його вже встановлено. Завершено роботи з монтажу 100% теплотраси з попередньоізольованих труб, проводяться роботи з облаштування врізок споживачів до нової теплотраси. Розпочалося заповнення теплотраси. 

− Реконструкція котельні №8 знаходиться на фінальній стадії. І хоча роботи ще тривають, але система вже буде заповнюватися водою і тепло в домівках городян буде. Як запевняє міська влада, опалювальний сезон у Бердянську розпочнеться вже завтра. Будемо тримати ситуацію по проблемних питаннях на контролі, − наголосив Віталій Туринок.

Cьогодні під час робочої поїздки Віталій Туринок ознайомився із роботою Бердянського порту. Він зазначив, що ці єдині «морські ворота» області мають відновлювати повноцінну роботу. Це питання необхідно обговорювати на найвищому рівні і він буде доповідати ситуацію Уряду та Президенту.

Також очільник області перевірив якість робіт з берегоукріплення у м. Бердянськ, що виконувалися бюджетним коштом в минулому та поточному році. Як зазначив Віталій Туринок, питання ефективності використання коштів на цьому об'єкті потребує детального вивчення.

Довідково.

Система теплопостачання міста складається з 23 котелень загальною потужністю 393,49 МВт/год. За інформацією виконавчого комітету Бердянської міської ради, за станом на 10.10.2019 отримано 23 акти готовності котелень до роботи в осінньо-зимовий період 2019/2020 року.

У м. Бердянськ 538 багатоквартирних житлових будинків, з них 536 обладнані централізованим опаленням. За інформацією виконавчого комітету Бердянської міської ради, з будинків, обладнаних централізованим опаленням, 536 отримали паспорти готовності до роботи в осінньо-зимовий період.

У м. Бердянськ 34 об’єкти соціальної сфери, у тому числі: 17 загальноосвітніх навчальних закладів, 14 дошкільних навчальних закладів, три лікарні. Акти готовності отримано на всі об’єкти соціальної сфери.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізька область на варті безпеки: 427 Пунктів незламності готові приймати мешканців у разі надзвичайної ситуації

Черговий акт тероризму країни-агресорки: загинув чоловік та поранена жінка в одному із сіл Вільнянської громади

Всеукраїнський проєкт «Освітній Суп»: запорізькі школярі можуть долучитися до безоплатних занять з української мови та математики

Допомога аграріям: Уряд розробив механізм надання спеціальних субсидій

Фундамент для майбутніх репарацій: як подати заявку в Міжнародний реєстр збитків через портал «Дія»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.08.2024

Впродовж доби окупанти 287 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 25.08.2024

Впродовж доби окупанти 335 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області.

Виставки, спортивні заходи, панельна дискусія та концерт: прифронтове Запоріжжя святкує День Незалежності України

Служити і захищати: у Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

В Запоріжжі кращим працівникам органів прокуратури вручили нагороди на честь Дня Незалежності України