Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віталій Туринок перевірив хід виконання ремонтних робіт на бердянському колекторі

1 листопада 2019 - 17:22

На каналізаційному колекторі по Мелітопольському шосе в м. Бердянськ тривають аварійно-відновлювальні роботи. З перебігом ремонтних робіт ознайомилися голова облдержадміністрації Віталій Туринок та заступник голови облдержадміністрації (стажування) Володимир Тарасенко, перебуваючи у Бердянському районі.

Як розповів директор КП «Бердянськводоканал» Олександр Македонський, 27 січня 2019 року сталася аварія на головному самопливному міському каналізаційному колекторі діаметром 1000 мм у м. Бердянськ  з обвалом у чотирьох місцях верхнього склепіння залізобетонного каналізаційного трубопроводу, який розташовано на глибині 6-7 м. Внаслідок цих подій була порушена робота всієї каналізаційної системи міста. За оцінкою експертів встановлено, що аварія сталася внаслідок газової корозії верхнього склепіння залізобетонного каналізаційного трубопроводу.

На замовлення КП «Бердянськводоканал» розроблено робочий проєкт «Здійснення заходів, пов’язаних із запобіганням виникненню надзвичайної ситуації на самопливному каналізаційному колекторі та напірному трубопроводі у м. Бердянську Запорізької області».

Проєктом передбачено виконання будівельних робіт у два етапи. В першу чергу необхідно виконати роботи із заміни аварійних частин колектора протяжністю 400 м, що дасть змогу припинити роботу тимчасових колекторів.

− Важливо розуміти, що це тимчасове рішення для того, аби бердянці не залишились без водопостачання і водовідведення. Сюди я приїхав разом із начальником Головного управління Нацполіції та начальником Служби безпеки області. Адже після капітального ремонту цей колектор був зданий у 2002 році і за такий короткий проміжок часу вже відбулися обвали. Як мені відомо, тривають слідчі дії, і підрядник має відповідати за неякісну роботу. Із проєктом, про який зараз розповів пан Македонський щодо ремонту 1,1 км колектора на загальну суму близько 30 млн грн, ми будемо дуже детально ознайомлюватися, вивчати, тоді всі разом будемо шукати кошти, − наголосив голова облдержадміністрації Віталій Туринок.

За інформацією Департаменту ЖКГ облдержадміністрації, рішенням сесії Запорізької обласної ради від 19.09.2019 було внесено зміни до регіональної цільової програми «Питна вода Запорізької області» на 2012-2020 роки, які передбачають фінансування проєкту на загальну суму 30,6 млн грн, у т.ч. 8,8 млн грн – на першу чергу будівництва, 21,8 млн грн – на  другу чергу.

Бердянською міською радою 27.09.2019 для фінансування першої черги будівництва виділено 4,05 млн грн (кошти субвенції з державного бюджету на соціально-економічний розвиток міста).

Крім цього, облдержадміністрація звернулася до Міністерства фінансів України з проханням ініціювати перед Кабінетом Міністрів України  розгляд можливості фінансування за рахунок коштів з державного бюджету України на 2019 рік заходів, пов’язаних із запобіганням надзвичайній ситуації на самопливному каналізаційному колекторі. 

Довідково.

Протяжність водопровідних мереж м. Бердянськ – 393,6 км. З них 191,9 км (49 %) знаходяться у ветхому та аварійному стані.

Протяжність каналізаційних мереж м. Бердянськ – 172,7 км. З них 23,4 км (14 %) знаходяться у ветхому та аварійному стані.

За інформацією виконавчого комітету Бердянської міської ради, за станом на 22.10.2019 на виконання заходів з підготовки об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства м. Бердянськ до роботи в осінньо-зимовий період 2019/2020 року витрачено 4,9 млн грн із запланованих 5,1 млн грн.

Відремонтовано або замінено 0,6 км водопровідних мереж та 0,2 км каналізаційних мереж.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізька область на варті безпеки: 427 Пунктів незламності готові приймати мешканців у разі надзвичайної ситуації

Черговий акт тероризму країни-агресорки: загинув чоловік та поранена жінка в одному із сіл Вільнянської громади

Всеукраїнський проєкт «Освітній Суп»: запорізькі школярі можуть долучитися до безоплатних занять з української мови та математики

Допомога аграріям: Уряд розробив механізм надання спеціальних субсидій

Фундамент для майбутніх репарацій: як подати заявку в Міжнародний реєстр збитків через портал «Дія»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.08.2024

Впродовж доби окупанти 287 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 25.08.2024

Впродовж доби окупанти 335 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області.

Виставки, спортивні заходи, панельна дискусія та концерт: прифронтове Запоріжжя святкує День Незалежності України

Служити і захищати: у Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

В Запоріжжі кращим працівникам органів прокуратури вручили нагороди на честь Дня Незалежності України