Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підприємці Запорізького краю навчалися розвитку експортної діяльності

1 листопада 2019 - 14:33

У Запорізькій торгово-промисловій палаті відбувся тренінг «Експортні операції: з чого потрібно починати» у рамках проєкту «Бізнес-акселератор, сфокусований на експортоорієнтованих МСП». Захід реалізується в рамках Комплексної програми розвитку малого і середнього підприємництва в Запорізькій області на 2019–2020 роки.

За повідомленням Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації, на впровадження проєкту з обласного бюджету спрямовано кошти в розмірі 100 тисяч гривень.

− Підтримка малого та середнього підприємництва, розвиток його експортного потенціалу залишається одним з основних пріоритетів влади як на державному, так і на регіональному рівнях. Експортні операції пов’язані з великими ризиками. Саме для того, щоб уберегти наших підприємців від помилок, вказати їм найефективніші шляхи виходу на міжнародні ринки, ми й реалізуємо цей проєкт, – прокоментувала директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Оксана Матвіїшина.

У заході взяли участь представники компаній регіону, що тільки починають або планують у майбутньому експортну діяльність. Професійні експерти надали їм практичні рекомендації з питань маркетингового дослідження ринків, підтримки експорту, електронних ресурсів розвитку бізнесу, підготовки товару до експорту. Тренінг також став ефективним майданчиком для обміну досвідом та налагодження нових ділових контактів.

Голова ради Асоціації експортерів та імпортерів, експерт у галузі міжнародної торгівлі, офіційний сертифікований тренер ICC і ICC Ukraine з питань упровадження правил Інкотермс 2020 в Україні, сертифікований експерт ТПП України з питань експорту до ЄС Микола Ларін підкреслив, що початківцям-експортерам необхідно, перш за все, зрозуміти, що міжнародна торгівля в рази важча за внутрішню. Цьому є багато логічних пояснень: чужі» ринки, інші правила гри, торговельні бар’єри та вимоги до продукції, серйозна конкуренція та поява інших ризиків, що притаманні міжнародній торгівлі, серед яких головними є політичні, економічні, фінансові, юридичні, логістичні тощо чинники.

Учасники тренінгу  отримали авторські посібники «Експортні операції: з чого потрібно починати», розроблені в рамках реалізації проєкту «Бізнес-акселератор, сфокусований на експортоорієнтованих МСП». 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізька область на варті безпеки: 427 Пунктів незламності готові приймати мешканців у разі надзвичайної ситуації

Черговий акт тероризму країни-агресорки: загинув чоловік та поранена жінка в одному із сіл Вільнянської громади

Всеукраїнський проєкт «Освітній Суп»: запорізькі школярі можуть долучитися до безоплатних занять з української мови та математики

Допомога аграріям: Уряд розробив механізм надання спеціальних субсидій

Фундамент для майбутніх репарацій: як подати заявку в Міжнародний реєстр збитків через портал «Дія»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.08.2024

Впродовж доби окупанти 287 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 25.08.2024

Впродовж доби окупанти 335 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області.

Виставки, спортивні заходи, панельна дискусія та концерт: прифронтове Запоріжжя святкує День Незалежності України

Служити і захищати: у Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

В Запоріжжі кращим працівникам органів прокуратури вручили нагороди на честь Дня Незалежності України