Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Керівників запорізьких медзакладів знайомлять з подальшим реформуванням галузі

31 жовтня 2019 - 15:28

У Запоріжжі відбувся практичний семінар-консультація з питань підготовки до укладання договору з НСЗУ в рамках упровадження програми медичних гарантій з 2020 року для керівників закладів охорони здоров’я.

Як зазначив голова облдержадміністрації Віталій Туринок, реформа у галузі охорони здоров’я неминуча і все, що необхідно зробити – активно впроваджувати її, щоб наші пацієнти отримували медичні послуги якісно та своєчасно.

Директор Східного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України Наталія Будяк ознайомила присутніх керівників медичних закладів з роботою Служби здоров’я, окреслила ключові показники річної діяльності та поінформувала про подальші кроки реформування.

Наразі понад 28 мільйонів пацієнтів обрали свого лікаря. Підписали договір з НСЗУ та перейшли на нову систему фінансування  1 444 комунальні медичні заклади, з них  56, що надають спеціалізовану медичну. 100% закладів первинної ланки уклали договори з НСЗУ. Наступного року медична допомога в усіх закладах спеціалізованої медичної допомоги буде безоплатною. Субвенцію для спеціалізованої медичної допомоги у 2020 році не передбачено, тож заклади регіону повинні вже сьогодні автономізуватися, комп’ютеризуватися та підключитися до електронної системи охорони здоров’я.

Радник Міністерства охорони здоров’я України з питань стратегічного розвитку мережі постачальників медичних послуг Матвій Хренов повідомив, що відповідно до положень Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» з 2020 року в Україні запроваджується програма медичних гарантій. У її рамках буде визначено обсяг медичних послуг та лікарських засобів, які гарантуються населенню та оплачуються з державного бюджету на основі єдиних тарифів.

Програма медичних гарантій буде існувати як єдина бюджетна програма для оплати всіх медичних послуг та лікарських засобів, передбачених ст. 4 Закону за відповідними напрямами. З її впровадженням змінюється механізм фінансування медичного обслуговування населення: замість медичної субвенції, за рахунок якої відбувалося утримання закладів охорони здоров’я, в межах програми медичних гарантій буде оплачуватися медичне обслуговування пацієнтів за договорами про медичне обслуговування населення з Національною службою здоров’я України, базуючись на принципі «гроші йдуть за пацієнтом».

Більш детально з новими вимогами програми медичних гарантій можна ознайомитись тут.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Запорізька область на варті безпеки: 427 Пунктів незламності готові приймати мешканців у разі надзвичайної ситуації

Черговий акт тероризму країни-агресорки: загинув чоловік та поранена жінка в одному із сіл Вільнянської громади

Всеукраїнський проєкт «Освітній Суп»: запорізькі школярі можуть долучитися до безоплатних занять з української мови та математики

Допомога аграріям: Уряд розробив механізм надання спеціальних субсидій

Фундамент для майбутніх репарацій: як подати заявку в Міжнародний реєстр збитків через портал «Дія»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.08.2024

Впродовж доби окупанти 287 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 25.08.2024

Впродовж доби окупанти 335 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області.

Виставки, спортивні заходи, панельна дискусія та концерт: прифронтове Запоріжжя святкує День Незалежності України

Служити і захищати: у Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

В Запоріжжі кращим працівникам органів прокуратури вручили нагороди на честь Дня Незалежності України