Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Соціальні працівники області приймають вітання з професійним святом

30 жовтня 2019 - 12:21

Сьогодні професійне свято відзначають працівники соціальної сфери. Це сотні фахівців департаменту та управлінь соціального захисту населення, управлінь Пенсійного фонду України, центрів зайнятості, служб у справах дітей, обласних комунальних установ системи соціального захисту, територіальних центрів соціального обслуговування, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, представники громадських організацій.

З цієї нагоди у Запорізькому академічному обласному театрі ляльок відбувся урочистий захід. Привітала соцпрацівників керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко.

– Сьогодні ми вітаємо представників згуртованої родини працівників соціальної сфери. Вас в області дійсно багато – понад 7 тисяч працівників. Не очікуючи проявів особливої вдячності і нагород, ви супроводжуєте людину від її народження до глибокої старості. Те, що ви всі робите, надзвичайно важливе і взаємопов’язане. З роками соціальна сфера стала універсальним механізмом. Вдячна вам за працю. Бажаю вам міцного здоров’я, миру та виконання заповітних бажань, – зазначила Зінаїда Бойко.

З нагоди професійного свята Зінаїда Бойко вручила запорізьким соцпрацівникам відзнаки Міністерства соціальної політики України за багаторічну сумлінну працю, професіоналізм при виконанні службових обов'язків, вагомий особистий внесок у реалізацію державної політики у сфері соціальної роботи з сім'ями, дітьми та молоддю. Так, грамотою Міністерства соціальної політики України нагороджено директора Запорізького районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Тетяну Денисову; подяками Міністерства: начальника відділу у справах сім'ї та дітей управління соціального захисту населення Гуляйпільської РДА Оксану Бут, начальника управління соціального захисту населення Приморської РДА Валентину Полещук та начальника відділу у справах соціального захисту громадян, сім'ї та дітей управління соціального захисту населення Запорізької РДА Тетяну Ширіній.

Зінаїда Бойко також вручила запорізьким соцпрацівникам подяки голови Запорізької обласної державної адміністрації. Зокрема, нагороджено: начальника відділу соціальної роботи по Вознесенівському району Запорізького міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Анастасію Афоніну, головного спеціаліста Служби у справах дітей Запорізької міської ради Надію Бурлакову, начальника Запорізького приміського відділу обслуговування громадян управління обслуговування громадян ГУ ПФУ в Запорізькій області Олену Галіній, начальника управління праці та зайнятості Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олексія Кравцова, начальника відділу забезпечення наповнення бюджету №3 фінансово-економічного управління ГУ ПФУ в Запорізькій області Максима Кравченка, завідувача сектора соціального захисту прав дітей Служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради Галину Суботу.

Під час урочистостей вітальні номери працівникам соціальної сфери подарували народний художній ансамбль народного танцю «Вихиляс», хоровий колектив української пісні «Терниця», заслужений працівник культури України, заслужений артист естрадного мистецтва України, автор та композитор Анатолій Сердюк, хореографічний ансамбль «Перлина», циркова студія «Едельвейс».

 

Довідково.

У сфері діяльності органів соціального захисту населення перебуває на сьогодні понад пів мільйона жителів області, фактично – кожен третій.

На сьогодні в Запорізькій області проживає 534,2 тисячі пенсіонерів, з них 43,2 тисячі ветеранів війни, у тому числі 19,6 тисячі учасників бойових дій, 202,7 тисячі ветеранів праці та 123,9 тисячі дітей війни. У поточному році передбачено кошти в сумі 193,6 млн грн, які спрямовуються на розрахунки з підприємствами та організаціями за житлово-комунальні послуги.

У зв’язку зі зростанням тарифів соціально вразливі верстви населення залучаються до програми житлових субсидій. В неопалювальний період цей адресний вид державної допомоги в області отримували 132,8 тис. сімей.

Упродовж року 526 осіб пільгових категорій оздоровилися в санаторно-курортних закладах.

Державну соціальну допомогу було призначено близько 8,4 тис. малозабезпечених сімей на загальну суму 263,6 млн грн. Також 54,5 тис. сімей отримали державну допомогу згідно із Законом України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» на суму 830,1 млн грн. Понад 16,9 тис. осіб з інвалідністю з дитинства та дітей з інвалідністю отримали державну соціальну допомогу на загальну суму 285,6 млн грн.

Одночасно з державними програмами, для забезпечення потреб ветеранів та осіб з інвалідністю в Запорізькій області діє програма «Назустріч людям» на 2015 – 2019 роки із загальним обсягом фінансування 392,5 млн грн.

За рахунок коштів обласного бюджету передбачено придбання 500 санаторно-курортних путівок для ветеранів війни, праці, дітей війни та осіб з інвалідністю до санаторіїв Запорізької області на суму 3 млн грн. 16,2 тис. осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах, отримали адресну грошову допомогу на загальну суму близько 28,9 млн грн; 553 учасники бойових дій у Другій світовій війні отримали щорічну грошову допомогу у розмірі 500 гривень на загальну суму 277,9 тис. грн; 25 довгожителям надано разову грошову допомогу в розмірі 500 гривень на загальну суму 11,8 тис. грн;

В обласному бюджеті також було передбачено і виплачено грошову допомогу 13,3 тисячі учасникам бойових дій АТО в розмірі 500 грн до Дня захисника України.

Зараз у Запорізькій області перебуває на обліку 55,3 тисячі внутрішньо переміщених осіб або майже 44,1 тисячі сімей. З них понад 15,4 тисячі – працездатні; 8 тисяч дітей; 2,4 тисячі осіб з інвалідністю і понад 29,5 тисячі пенсіонерів. Під час цьогорічної оздоровчої кампанії послугами оздоровлення та відпочинку охоплено 1409 дітей з внутрішньо переміщених сімей. В області діє три дитячих будинки сімейного типу та одинадцять прийомних сімей з Донецької та Луганської областей.

За рахунок коштів обласного бюджету проведено значну роботу з оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги. Всього забезпечено послугами з оздоровлення та відпочину 50,5 тис. дітей шкільного віку або 66% від їх загальної кількості.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізька область на варті безпеки: 427 Пунктів незламності готові приймати мешканців у разі надзвичайної ситуації

Черговий акт тероризму країни-агресорки: загинув чоловік та поранена жінка в одному із сіл Вільнянської громади

Всеукраїнський проєкт «Освітній Суп»: запорізькі школярі можуть долучитися до безоплатних занять з української мови та математики

Допомога аграріям: Уряд розробив механізм надання спеціальних субсидій

Фундамент для майбутніх репарацій: як подати заявку в Міжнародний реєстр збитків через портал «Дія»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.08.2024

Впродовж доби окупанти 287 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 25.08.2024

Впродовж доби окупанти 335 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області.

Виставки, спортивні заходи, панельна дискусія та концерт: прифронтове Запоріжжя святкує День Незалежності України

Служити і захищати: у Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

В Запоріжжі кращим працівникам органів прокуратури вручили нагороди на честь Дня Незалежності України