Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Студенти профтехів та молоді робітники демонструють професійну майстерність на конкурсі «WorldSkills Ukraine»

24 жовтня 2019 - 14:34

У виставковому центрі «Козак-Палац» стартував триденний конкурс професійної майстерності «WorldSkills Ukraine». Обласний центр у рамках І регіонального етапу конкурсу приймає понад сотню учнів, студентів профтехзакладів та закладів вищої освіти, молодих робітників ПАТ «Запоріжсталь», ПРаТ «Запоріжвогнетрив», ТОВ «Запорізький ливарно-механічний завод».

Україна долучилася до міжнародного руху WorldSkills International у 2016 році. З кожним роком усе більше охочих долучаються до змагання. Торік уперше в конкурсі взяли участь представники всіх регіонів України. Тож тепер у обласних центрах проводяться власні регіональні етапи, де визначають кращих із кращих  професіоналів у своїй галузі.

На урочистому відкритті конкурсу учасників привітала директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Озерова.

–  WorldSkills Ukraine – це яскрава подія для запорізької землі. Сьогодні ми можемо гордо сказати «віват» робітничій професії.  Від імені Міністерства освіти і науки України та Запорізької облдержадміністрації  вітаю вас на цьому заході. Нашим учасникам  бажаю лише самовдосконалення та перемог. Пам’ятайте, те, що ви сьогодні продемонстрували – це ваш власний вклад у свою особистість та майбутнє України. Вважаю, що саме на таких майданчиках ми вчимося разом з вами. Ми робимо те, чого від нас вимагає сучасне суспільство. Ми готуємо українських людей праці, –  наголосила Тетяна Озерова. 

Конкурс проводиться за дев’ятьма професійними напрямами: зварювальні роботи; кондитерське мистецтво; кулінарне мистецтво; токарні роботи; електромонтажні роботи; слюсарні роботи; кладка цегли; підйом та транспортування вантажів; експлуатація та обслуговування залізничного транспорту. Ведучий зі сцени представляв кожну з професій та присутнім демонструвався відповідний відеоряд.

На території виставкового комплексу розташовано намети різних навчальних закладів профтехосвіти. У більшості з них демонструються професійні вміння та навички для охочих. Загалом за три дні конкурсу відбудуться майстер-класи з 25 найбільш затребуваних професій.

Наразі по всій Україні тривають регіональні етапи. Переможці регіональних етапів отримають відзнаки та зможуть взяти участь у фіналі WorldSkills Ukraine. Захід відбудеться у Києві навесні.

Нагадаємо, організаторами конкурсу є  Міністерство освіти і науки України спільно з Федерацією роботодавців України та Державною науковою установою «Інститут модернізації змісту освіти».

Нагородження переможців відбудеться в суботу у виставковому центрі «Козак-Палац».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 915-го дня війни

Запорізька область на варті безпеки: 427 Пунктів незламності готові приймати мешканців у разі надзвичайної ситуації

Черговий акт тероризму країни-агресорки: загинув чоловік та поранена жінка в одному із сіл Вільнянської громади

Всеукраїнський проєкт «Освітній Суп»: запорізькі школярі можуть долучитися до безоплатних занять з української мови та математики

Допомога аграріям: Уряд розробив механізм надання спеціальних субсидій

Фундамент для майбутніх репарацій: як подати заявку в Міжнародний реєстр збитків через портал «Дія»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.08.2024

Впродовж доби окупанти 287 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 25.08.2024

Впродовж доби окупанти 335 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області.

Виставки, спортивні заходи, панельна дискусія та концерт: прифронтове Запоріжжя святкує День Незалежності України

Служити і захищати: у Запоріжжі відзначили кращих поліцейських