Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Реалізація програм соцзахисту атовців та осіб з інвалідністю на особливому контролі обласної влади

24 жовтня 2019 - 10:34

Стан виконання бюджетних програм соціального захисту населення обговорили під час селекторної наради за участю начальників та спеціалістів управлінь соціального захисту населення районних державних адміністрацій, міських рад міст обласного значення.

Заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ірина Разуваєва поінформувала присутніх про реалізацію в області програм соціального спрямування у поточному році.

У процесі виконання бюджетної програми «Заходи з психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації, забезпечення санаторно-курортним лікуванням постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях» у 2019 році Запорізькій області на забезпечення санаторно-курортним лікуванням виділено бюджетні асигнування в обсязі 1 507,113 тис. грн, що дозволило оздоровити 174 особи.

За напрямом психологічної реабілітації передбачено 814,5 тис. грн, що дасть можливість охопити послугами 74 особи.

На здійснення заходів із соціальної та професійної адаптації виділено 1 035,3 тис. грн. Планується надати ці послуги 147 учасникам антитерористичної операції.

У рамках реалізації бюджетних програм із соціальної, трудової та професійної реабілітації осіб з інвалідністю для забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації Запорізькій області виділено бюджетні кошти в обсязі 41,3 млн грн.

Ірина Разуваєва акцентувала увагу на необхідності освоєння всіх коштів, виділених області на забезпечення осіб з інвалідністю технічними та іншими засобами реабілітації.

За напрямом «Санаторно-курортне оздоровлення осіб з інвалідністю» області передбачено бюджетні кошти в сумі 5,4 млн грн. З них 3,5 млн грн. - на оздоровлення осіб з інвалідністю загального захворювання (з дитинства) та супроводжуючих (482 особи).

На оздоровлення осіб з інвалідністю з наслідками травм і захворювання хребта та спинного мозку  бюджетні асигнування складають 1,9 млн грн, що розраховані на надання відповідних послуг  86 особам.

У доповіді і під час обговорення тем наради були озвучені кращі показники в роботі міст та районів, вказано на недоліки, рекомендовано шляхи їх усунення.

За підсумками наради було рекомендовано всім районним управлінням  за бюджетними програмами «Заходи з психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації, забезпечення санаторно-курортним лікуванням постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях» та «Заходи з соціальної, трудової та професійної реабілітації осіб з інвалідністю» завершити юридичні зобов’язання на всі розподілені кошти до кінця жовтня та освоїти додаткові кошти, виділені області на забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації, в повному обсязі.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 915-го дня війни

Запорізька область на варті безпеки: 427 Пунктів незламності готові приймати мешканців у разі надзвичайної ситуації

Черговий акт тероризму країни-агресорки: загинув чоловік та поранена жінка в одному із сіл Вільнянської громади

Всеукраїнський проєкт «Освітній Суп»: запорізькі школярі можуть долучитися до безоплатних занять з української мови та математики

Допомога аграріям: Уряд розробив механізм надання спеціальних субсидій

Фундамент для майбутніх репарацій: як подати заявку в Міжнародний реєстр збитків через портал «Дія»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.08.2024

Впродовж доби окупанти 287 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 25.08.2024

Впродовж доби окупанти 335 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області.

Виставки, спортивні заходи, панельна дискусія та концерт: прифронтове Запоріжжя святкує День Незалежності України

Служити і захищати: у Запоріжжі відзначили кращих поліцейських