Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Понад 50 тисяч дітей пільгових категорій області оздоровилися та відпочили цього року за бюджетні кошти

22 жовтня 2019 - 15:25

На всеукраїнській селекторній нараді підбито підсумки організації оздоровлення та відпочинку дітей у 2019 році. Захід відбувся під головуванням заступника Міністра соціальної політики України Олега Коваля за участю представників Головних управлінь Держпродспоживслужби, Держпраці, ДСНС, Національної поліції, МВС, Мінінфраструктури, Міносвіти та Мінохорони здоров’я.

Запорізьку студію на прямому зв’язку з Урядом представляла перша заступниця голови облдержадміністрації Елла Слепян разом із директоркою Департаменту соціального захисту населення ОДА Світланою Абдурахмановою та начальницею Служби у справах дітей Антоніною Матвєєвою.

Як повідомив директор Департаменту захисту прав дітей та усиновлення Мінсоцполітики Руслан Колбаса, літня оздоровча компанія відбулась без особливих проблем.

– Поступово усі органи починають готуватись до наступної оздоровчої кампанії. Для нас головне: скільки дітей пільгових категорій в областях отримують послуги з оздоровлення та відпочинку, скільки функціонує закладів, чи мають вони атестацію, як здійснюється перевезення. І, звичайно, якість усього переліченого. В Україні проживають понад 4,7 млн дітей шкільного віку, з них планувалось оздоровити 1,99 млн дітей. Також влітку працювало 10657 закладів відпочинку й оздоровлення. Наразі створюється реєстр цих закладів, де буде відзначена у тому числі і атестація. У цьому році 110 закладів мало пройти атестацію, а зробили це лише 57. Це такі ключові показники зробленої роботи, – зазначив Руслан Колбаса.

У Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації зазначили, з метою обліку дітей пільгових категорій, які мають право на оздоровлення та оздоровились за рахунок бюджетних коштів, в цьому році запрацював на території Запорізької області електронний програмний комплекс «База даних дітей пільгових категорій». Його розробив Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації.

Під час наради Елла Слепян повідомила, що в області проживає 185 тисяч дітей шкільного віку. Послугами оздоровлення та відпочинку забезпечено 50,5 тисяч дітей пільгових категорій, що складає 27,3 % від загальної чисельності дітей шкільного віку.

В цьому році на проведення оздоровчої кампанії влітку фактично витрачено з обласного та місцевих бюджетів близько 56,8 млн грн, що на 2 % більше, ніж у минулому році (2018 – 55,5 млн грн).  

З 2018 року виділяються кошти з обласного бюджету на оплату проїзду дітей пільгових категорій до дитячих центрів «Молода гвардія» та «Артек». В цьому році з обласного бюджету вже витрачено 292 тис. грн (перевезено 570 дітей), та до кінця року планується витратити ще 137 тис. грн.

У цьому році функціонував 201 дитячий заклад оздоровлення та відпочинку, з них  31 –  позаміський; 170 – з денним перебуванням. Також функціонувало 342 мовні табори.

У 2019 році проведено державну атестацію 10 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, із запланованих – 11.

Урядовці порекомендували колегам з інших областей також передбачати гроші у бюджеті на пільгове перевезення дітей до центрів «Молода гвардія» та «Артек».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 915-го дня війни

Запорізька область на варті безпеки: 427 Пунктів незламності готові приймати мешканців у разі надзвичайної ситуації

Черговий акт тероризму країни-агресорки: загинув чоловік та поранена жінка в одному із сіл Вільнянської громади

Всеукраїнський проєкт «Освітній Суп»: запорізькі школярі можуть долучитися до безоплатних занять з української мови та математики

Допомога аграріям: Уряд розробив механізм надання спеціальних субсидій

Фундамент для майбутніх репарацій: як подати заявку в Міжнародний реєстр збитків через портал «Дія»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.08.2024

Впродовж доби окупанти 287 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 25.08.2024

Впродовж доби окупанти 335 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області.

Виставки, спортивні заходи, панельна дискусія та концерт: прифронтове Запоріжжя святкує День Незалежності України

Служити і захищати: у Запоріжжі відзначили кращих поліцейських