Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі для студентів працювала Осіння Академія НАТО

22 жовтня 2019 - 12:40

На базі Запорізького національного університету відбулась Осіння Академія НАТО «НАТО 70: Колективна оборона в гібридному середовищі безпеки». Організатором заходу виступив «Центр міжнародної безпеки» у співпраці із Запорізьким національним університетом, зокрема співробітниками відділу міжнародних зв’язків, за фінансової підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні. У робочі заходу взяли участь близько 50 студентів із 11 закладів вищої освіти із Сум, Сєвєродонецька, Дніпра, Миколаєва, Маріуполя, Вінниці, Одеси, Харкова, Херсона, Острога та Запоріжжя.

Організатори Академії серед її основних завдань виділяли такі, як розвиток комунікаційних зв’язків між представниками держав-членів НАТО, експертами, громадськими діячами та молоддю України, що беруть участь у публічних обговореннях питань міжнародного та регіонального гібридного середовища безпеки, а також у процесах прийняття рішень в Україні з урахуванням досвіду НАТО.

Під час запланованих у роботі Академій дискусій міжнародні та вітчизняні експерти розглянули проблеми регіональної безпеки як для України, так і для західних партнерів, питання управління конфліктами та колективної оборони держав-членів НАТО тощо.

Заступник начальника управління – начальник відділу по зв’язках з громадськістю Управління комунікацій з громадськістю Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Марія Горідько наголосила на необхідності й актуальності цього заходу. Вона зазначила, що важливим є те, що Осіння Академія НАТО проходить у провідному вузі області й що цей захід зібрав разом студентів із багатьох регіонів країни. Вона також повідомила, що облдержадміністрація приділяє багато уваги інформаційним заходам, спрямованим на інформування різних версті населення про діяльність НАТО як гаранта безпеки, зокрема й для нашої країни.

У перший день робота Академії тривала за двома секціями. Перша – присвячена темі: «НАТО 70: Створене, щоб захищати». Друга – «Виклики для НАТО в 2020 році: Світ гібридних загроз».

На другий день роботи Академії на її слухачів чекали інтерактивні воркшопи «Гібридна агресія в дії: розпізнати і попередити» та «Гібридна війна Росії та її наслідки: погляд із ситуативної кімнати».

На завершення заходу відбулося підбиття підсумків роботи Осінньої Академії НАТО та вручення сертифікатів її учасникам.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 915-го дня війни

Запорізька область на варті безпеки: 427 Пунктів незламності готові приймати мешканців у разі надзвичайної ситуації

Черговий акт тероризму країни-агресорки: загинув чоловік та поранена жінка в одному із сіл Вільнянської громади

Всеукраїнський проєкт «Освітній Суп»: запорізькі школярі можуть долучитися до безоплатних занять з української мови та математики

Допомога аграріям: Уряд розробив механізм надання спеціальних субсидій

Фундамент для майбутніх репарацій: як подати заявку в Міжнародний реєстр збитків через портал «Дія»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.08.2024

Впродовж доби окупанти 287 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 25.08.2024

Впродовж доби окупанти 335 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області.

Виставки, спортивні заходи, панельна дискусія та концерт: прифронтове Запоріжжя святкує День Незалежності України

Служити і захищати: у Запоріжжі відзначили кращих поліцейських