У парку культури ім. Горького в місті Мелітополь у рамках заходів комплексної програми розвитку малого і середнього підприємництва на 2019-2020 роки відбувся фестиваль «Бізнес-fest».
Під час фестивалю для представлення продукції та послуг підприємств Запорізької області працювали тематичні локації: «Бізнес-квартал», «Ярмарковий квартал», «Туристичний квартал», «Черешнева столиця», «Медовий край», «Квартал майстрів», «Дитячий квартал» тощо.
− Ми усвідомлюємо необхідність презентації підприємницького потенціалу нашої області, наших підприємців. Вони виробляють якісну продукцію та послуги, які не поступаються міжнародним аналогам. І наше завдання сьогодні донести цю інформацію до споживача, надихнути його обирати саме продукцію місцевих виробників, які заслуговують на цю підтримку та визнання. Адже саме малий та середній бізнес сплачує майже половину надходжень до бюджету та забезпечує дві третини робочих місць та відіграє важливу роль у розвитку регіону, − прокоментувала захід директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Оксана Матвіїшина.
Керівництво міста та почесні гості завітали до кожної палатки ярмарку та відзначили їх сертифікатами, а найкреативніші отримали дипломи від міської ради.
Дипломи переможця I -го фестивалю «БІЗНЕС — FEST «Покровський ярмарок у Мелітополі» у таких номінаціях отримали:
- Інноваційність: Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького, комунальна установа «Агенція розвитку Мелітополя», салон «Лакмус».
- Яскравість: Костянтинівська сільська рада Мелітопольського району, ТОВ ВКФ «Мелітопольська черешня», ТМ «Козацький край».
- Позитив: Приватне підприємство «Діміорс», Громадська організація «Чарівна Таврія».
- Оригінальність: АТ «Мелітопольський м’ясокомбінат», ТОВ «Азовстрой» ТМ «Мельбург».
- Гостинність: Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного.
- Сміливість: ТОВ «Біол», ТОВ «Форос», Дитяча художня школа.
У ході фестивалю для всіх відвідувачів також були організовані майстер-класи різних напрямків та форматів. Найбільш масштабний майстер-клас був проведений з приготування кулішу. Спеціально для його проведення ТОВ «БІОЛ» було виготовлено найбільший казан в Україні (200 літрів), що було зафіксовано книгою рекордів України. В ньому зварили понад 800 порцій кулішу за раз.
Підсумком фестивалю став святковий концерт.
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю