Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі тенісисти здобули перемогу на міжнародних змаганнях

30 вересня 2019 - 13:30

У м. Запоріжжі відбувся другий всеукраїнський рейтинговий турнір з настільного тенісу «Кубок Хорт». На змаганнях  було розіграно 11 комплектів нагород у різних категоріях. У цьому році більше уваги було приділено категоріям дітей і підлітків у віці від 8 до 14 років для популяризації спорту серед молоді. Під час турніру також  розіграно три комплекти нагород серед чоловіків і жінок.

В урочистому відкритті  турніру  взяла начальниця Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Власова.

- У першу чергу, хочу привітати спортивний комплекс «Хорт» з річницею з дня створення, адже вже рік ми маємо платформу за міжнародними стандартами, де спортсмени мають можливість розвивати  майстерність гри,  відточити необхідні навички. По-друге, хочу побажати вам у цих змаганнях проявити справжню мужність та підготовку, досягти своєї мети, - зазначила у вітальному слові Наталія Власова.

Грамотою Управління молоді, фізичної культури та спорту  обласної державної адміністрації за відданість справі, професіоналізм, плідну співпрацю та вагомий внесок у розвиток настільного тенісу в Запорізькій області Наталія Власова нагородила президента федерації настільного тенісу у Запорізькій області Олександра Пеленкіна, відзначивши вагомі результати роботи федерації.

З нагоди відкриття турніру організатори провели пресконференцію, у якій взяли участь майстри спорту міжнародного класу Лев Кац та Максим Ніколенко, які на минулому тижні здобули золоті медалі чемпіонату Європи серед спортсменів з обмеженими можливостями.

Нагадаємо, що у Хельсингборгу (Швеція) відбувся чемпіонат Європи з настільного тенісу серед людей з обмеженими можливостями, в якому взяли участь 311 спортсменів із 32 країн. Запорізький край у складі збірної України представляли Лев Кац і паралімпійський чемпіон Ріо-2016 Максим Ніколенко, які показали високі результати.

Максим Ніколенко, виступаючи у восьмому класі, в одиночному розряді на відбірковій стадії впевнено обіграв своїх суперників, у фінальній частині дійшов до чвертьфіналу, а згодом – і до фіналу, де у важкому двобої поступився іншому паралімпійському чемпіону Віктору Дідуху (9:11), виборовши срібну медаль.

Лев Кац, виступаючи у 9-му класі, у кваліфікаційній групі був під другим номером, але це не завадило йому обіграти всіх суперників з однаковим рахунком 3:0 і посісти у групі перше місце. У фінальній частині змагань запоіжець дійшов до вирішального двобою, де в суперечці за «золото» програв бельгійцю Лауренсу Девосу (0:3) та виборов срібло.

У чоловічому командному розряді (9 клас) запорізькі спортсмени спромоглися піднятися на найвищу сходинку п’єдесталу пошани. Спочатку вони посіли перше місце у відбірковій групі, у чвертьфіналі довели свою перевагу над збірною Франції (2:1), у півфіналі – над бельгійцями (2:1), а у вирішальній зустрічі - над господарями чемпіонату (2:0), ставши чемпіонами Європи.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

(., 0Kb)

Читайте також

Впродовж доби окупанти 208 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 915-го дня війни

Запорізька область на варті безпеки: 427 Пунктів незламності готові приймати мешканців у разі надзвичайної ситуації

Черговий акт тероризму країни-агресорки: загинув чоловік та поранена жінка в одному із сіл Вільнянської громади

Всеукраїнський проєкт «Освітній Суп»: запорізькі школярі можуть долучитися до безоплатних занять з української мови та математики

Допомога аграріям: Уряд розробив механізм надання спеціальних субсидій

Фундамент для майбутніх репарацій: як подати заявку в Міжнародний реєстр збитків через портал «Дія»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.08.2024

Впродовж доби окупанти 287 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 25.08.2024

Впродовж доби окупанти 335 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області.

Виставки, спортивні заходи, панельна дискусія та концерт: прифронтове Запоріжжя святкує День Незалежності України