Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Місто Мелітополь відзначило 235 років

30 вересня 2019 - 11:20

Місто Мелітополь відзначало 235 років від дня свого заснування. Упродовж вихідних на всіх відпочивальних локаціях міста відбувалися масові заходи. У неділю в центральному урочистому заході  взяла участь перша заступниця голови облдержадміністрації Елла Слепян.

– Мені приємно бути сьогодні з вами і розділити ваше свято. Цього року ми відзначаємо 235 день народження Мелітополя. Хоча історія міста набагато більша. Я бачу по місцевих жителях щирий запал та радість. Це вкрай важливо, коли  жителі не тільки з повагою ставляться до своєї домівки, а проявляють інтерес, небайдужість. Керівництво Мелітополя не на словах, а на ділі зацікавлене розвитком міста. Саме тому Мелітополь бере активну участь у багатьох державних програмах, залучає інвесторів, чим показує приклад іншим містам та територіям. Тож мелітопольці,  ще раз вітаю вас зі святом. Це для вас місто квітне та процвітає. Щастя вам, добробуту, – привітала учасників заходу Елла Слепян.

Посадовець вручила грамотами облдержадміністрації визначним мелітопольцям. Серед них: майстер служби мереж водопостачання комунального підприємства «Водоканал» Олексій Рудь; заступник начальника фінансового управління Мелітопольської міської ради Ірина Іванова; лікар загальної практики – сімейної медицини амбулаторії № 2 Центру первинної медико-санітарної допомоги № 2 Юлія Малай; член громадської організації «Спілка учасників АТО Мелітополя» Олексій Очкань; майор цивільного захисту, заступник начальника 9-ої державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС у Запорізькій області Борис Клещов.

З самого ранку у центрі міста працювали виставки, ярмарки, майстер-класи, проводилися спортивні змагання та конкурси.

На виставці «EXPO-Простір 2019» жителі та гості Мелітополя могли ознайомитися з промисловим потенціалом міста, побачити зразки продукції, виробленої на підприємствах машинобудівної галузі, а також отримати інформацію про сучасні технологічні процеси, які використовуються на підприємствах. Місцеві виробники також представили великий асортимент товарів на продовольчому ярмарку.

На центральній площі міста відбувся чемпіонат світу з богатирського багатоборства серед юніорів (до 23 років) у абсолютній вазі. Довести свою перевагу над суперниками і стати володарем титулу найсильнішого в світі юніора з’їхалися гості з Румунії, Шотландії, Англії, Польщі, Данії та США. Україну на цьому турнірі представляли троє учасників.

Завершився День міста святковим концертом за участю зірок естради та місцевих виконавців, а також яскравим феєрверком.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 208 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 915-го дня війни

Запорізька область на варті безпеки: 427 Пунктів незламності готові приймати мешканців у разі надзвичайної ситуації

Черговий акт тероризму країни-агресорки: загинув чоловік та поранена жінка в одному із сіл Вільнянської громади

Всеукраїнський проєкт «Освітній Суп»: запорізькі школярі можуть долучитися до безоплатних занять з української мови та математики

Допомога аграріям: Уряд розробив механізм надання спеціальних субсидій

Фундамент для майбутніх репарацій: як подати заявку в Міжнародний реєстр збитків через портал «Дія»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.08.2024

Впродовж доби окупанти 287 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 25.08.2024

Впродовж доби окупанти 335 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області.

Виставки, спортивні заходи, панельна дискусія та концерт: прифронтове Запоріжжя святкує День Незалежності України