Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За підтримки Європейського Союзу у Запорізькій області відновлюється соціальна інфраструктура

25 вересня 2019 - 10:18

Голова облдержадміністрації Віталій Туринок провів зустріч з високопосадовцями Європейського Союзу, Європейського інвестиційного банку, Міністерства розвитку громад та територій України, Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні.  У заході взяли участь голова Представництва ЄІБ в Україні Жан-Ерік де Загон, постійна представниця ПРООН в Україні Дафіна Ґерчева, перший заступник Міністра розвитку громад та територій України Дмитро Живицький та інші.

Як зазначив, відкриваючи зустріч, Віталій Туринок, Надзвичайна кредитна програма для відновлення України діє в Запорізькій області четвертий рік поспіль та надає можливість реалізувати дуже важливі проєкти для громад регіону.

− Подолання наслідків військового конфлікту у східній частині України та забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб – це першочергове завдання влади регіону. Ми дуже вдячні представникам Європейського Союзу, Європейського інвестиційного банку, Міністерства розвитку громад та територій України і Програмі розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні за допомогу у відбудові соціальної інфраструктури, відновленні ключових об’єктів інфраструктури в постраждалих областях, а також забезпечення належних умов проживання для переселенців та приймаючих громад. Сьогоднішні заходи з відкриття трьох об’єктів − дуже важливі кроки для нашої області. Вони відбулися завдяки підтримці міжнародної організації, зокрема Європейського інвестиційного банку, − звернувся до присутніх Віталій Туринок.

Завдяки активному використанню можливостей фінансування від Європейського інвестиційного банку в Запорізькій області було відібрано загалом 28 об’єктів будівництва та реконструкції соціальних закладів на суму 894,2 млн грн з метою підтримки та поліпшення якості життя внутрішньо переміщених осіб.

Одним з перших проєктів, який пройшов відбір, став проєкт реконструкції поліклініки з розширенням на 300 відвідувачів у м. Приморськ.

У рамках реалізації програми також зроблено капітальні ремонти у навчальних закладах м. Мелітополь ДНЗ №41 «Барвінок», ДНЗ № 47 «Берізка».

− Запорізька область стала новою домівкою для 120 тисяч переміщених осіб. Проте в регіоні я не бачу жодних перешкод чи незручностей щодо їх перебування. Ми бачимо, що запроваджені програми успішно реалізуються. Європейський Союз та Європейський інвестиційний банк докладають зусиль, аби покращити умови проживання людей. Першочергово  це стосується розбудови чи реконструкції обєктів соціальної сфери. Ми продовжимо підтримку Запорізького регіону, а також реалізацію інших проєктів. Першочергові наші завдання – це покращити рівень послуг в освітній та соціальній сфері та розвиток інфраструктури територій та громад, − зазначив голова Представництва Європейського інвестиційного банку в Україні Жан-Ерік де Загон.

Голова облдержадміністрації Віталій Туринок подякував за підтримку та допомогу, яка надається не лише на словах, а у спільній плідній співпраці.

− Ми впевнені, що лише спільними зусиллями  зможемо досягти успіхів у цій справі, тому  дуже цінуємо допомогу з боку представників Європейського Союзу, Європейського інвестиційного банку, Міністерства розвитку громад та територій України і Програми розвитку ПРООН в Україні та впевнені, що разом  подолаємо наслідки конфлікту,  створимо гідні умови життя для людей Запорізького регіону, − резюмував Віталій Туринок.

Варто зазначити, що відкриття дошкільного навчального закладу №41 «Барвінок» та дошкільного навчального закладу №47 «Берізка» у м. Мелітополь та КП «Приморська центральна районна лікарня» у м. Приморськ відбудеться вже сьогодні.   

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.08.2024

Впродовж доби окупанти 208 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 915-го дня війни

Запорізька область на варті безпеки: 427 Пунктів незламності готові приймати мешканців у разі надзвичайної ситуації

Черговий акт тероризму країни-агресорки: загинув чоловік та поранена жінка в одному із сіл Вільнянської громади

Всеукраїнський проєкт «Освітній Суп»: запорізькі школярі можуть долучитися до безоплатних занять з української мови та математики

Допомога аграріям: Уряд розробив механізм надання спеціальних субсидій

Фундамент для майбутніх репарацій: як подати заявку в Міжнародний реєстр збитків через портал «Дія»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.08.2024

Впродовж доби окупанти 287 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 25.08.2024

Впродовж доби окупанти 335 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області.