Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області стартує новий міжнародний проєкт «Business excellence in tourism»

24 вересня 2019 - 13:01

У рамках виконання комплексної програми розвитку малого і середнього підприємництва у Запорізькій області відбувся візит делегації партнерів міжнародного проєкту «CERTOUR ІІ».

У складі делегації прибули представники лідер-партнера – муніципалітету міста Ксанті (Греція), торгово-промислової палати міста Кавала (Греція), муніципалітету міста Щіле (Туреччина), громадської організації Development Principles Єреван (Вірменія).

Як повідомили в Департаменті економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації, відбулися  зустрічі з представниками обласної влади, громадських організацій та садиб зеленого туризму області, метою яких був обмін досвідом та ознайомлення із заходами, які впроваджуються у Запорізькій області для розвитку бізнесу.

Іноземні гості високо оцінили рівень організації роботи зелених садиб та атмосферу співпраці обласної влади з представниками бізнесу.

За результатами візиту іноземними партнерами прийнято рішення щодо реалізації протягом 2020-2022 років на території Запорізької області нового міжнародного проєкту «Business excellence in tourism» (EXCELTOUR «Бізнес-перевага в туризмі»).

Метою проєкту «EXCELTOUR» є підвищення якості послуг у туризмі шляхом упровадження та застосування концепції досконалості бізнесу на малих і середніх підприємствах туристичної сфери з використанням визнаної європейської моделі досконалості.

Фінансування реалізації нового проєкту здійснюватиметься за рахунок фонду Європейського Союзу в рамках програми Транскордонного співробітництва країн басейну Чорного моря.

- EXCELTOUR – це вже третій проєкт у сфері сільського зеленого туризму в Запорізькій області. Його реалізація дозволить залучити в область понад 150 тис. євро, – повідомила директорка Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Оксана Матвіїшина.

Консорціум проєкту складається з шести партнерів із п’яти  країн: Греції – дві організації, Туреччини, Румунії, Вірменії, України. Україну на конкурсних засадах представляє Державна організація «Регіональний фонд підтримки підприємництва в Запорізькій області».

- Обласною владою приділяється велика увага до залучення міжнародної технічної допомоги для стимулювання розвитку бізнесу в області. Крім проектів у сфері сільського туризму в області активно діє програма міжнародного стажування для бізнесу «Еразмус для молодих підприємців». За час реалізації програми в області девять  молодих підприємців відвідали успішні підприємства у Литві, Португалії, Іспанії, ще троє очікують свого бізнес-візиту на фірми Німеччини та Великої Британії, – додала Оксана Матвіїшина.

У свою чергу, вже троє представників Литви, Латвії та Туреччини пройшли стажування на підприємствах Запорізької області. Крім цього, найближчим часом очікується приїзд підприємця-початківця з Греції, який виявив бажання ознайомитися з організацією виробництва хлібобулочної продукції на підприємстві «Урожай».

Програма Erasmus for Young Entrepreneurs діятиме і в наступному році. Оскільки перший етап реалізації програми визнано успішним, Регіональний фонд підтримки підприємництва в Запорізькій області вже подав нову заявку щодо роботи в консорціумі у наступному циклі, який розпочнеться в лютому 2020 року.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.08.2024

Впродовж доби окупанти 208 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 915-го дня війни

Запорізька область на варті безпеки: 427 Пунктів незламності готові приймати мешканців у разі надзвичайної ситуації

Черговий акт тероризму країни-агресорки: загинув чоловік та поранена жінка в одному із сіл Вільнянської громади

Всеукраїнський проєкт «Освітній Суп»: запорізькі школярі можуть долучитися до безоплатних занять з української мови та математики

Допомога аграріям: Уряд розробив механізм надання спеціальних субсидій

Фундамент для майбутніх репарацій: як подати заявку в Міжнародний реєстр збитків через портал «Дія»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.08.2024

Впродовж доби окупанти 287 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 25.08.2024

Впродовж доби окупанти 335 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області.