Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізьких опікунів та прийомних батьків привітали з Днем усиновлення

23 вересня 2019 - 13:15

З нагоди Дня усиновлення, який в Україні відзначається 30 вересня, в концертній залі ім. М.І. Глінки відбулося традиційне обласне свято. Заступник голови облдержадміністрації Едурд Гугнін та перший заступник голови обласної ради Єгор Семенков привітали усиновлювачів, опікунів, прийомних батьків, батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу.

− Ви стали мамами й татами не в момент народження малюка, а тоді, коли цей малюк трішечки підріс, набув свого життєвого досвіду, навіть зневірився в тому, що на світі є добрі та люблячі дорослі, батьки, які прийшли до батьківства шляхом усиновлення. Це велике щастя, і разом з тим велика відповідальність. Ви змогли  дати дітям не лише підтримку, а й створити власну справжню родину. Нехай  ваше рішення про прийняття до власної родини дитини, що посиротіла, стане одним із найкращих рішень у житті. З метою підвищення виховного потенціалу прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу вже кілька років поспіль проводиться «Літня школа» для прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Загалом за останні роки у проведенні цього заходу взяли участь 360 прийомних батьків, батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу та 740 дітей-вихованців. Запорізька область єдина в Україні, де проведення подібного заходу фінансується коштом обласного бюджету. Роботу по соціальному захисту сімей та дітей буде продовжено й надалі.  Бажаю вам сил, наснаги, натхнення, позитиву та любові від ваших дітей, −звернувся у своєму привітанні Едуард Гугнін. 

Як повідомила начальник Служби у справах дітей облдержадміністрації Антоніна Матвєєва, на сьогодні в сімейних формах влаштування проживає 3289 дітей або 88,6% від загальної кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Загалом в області створено 199 прийомних сімей з 425 прийомними дітьми та 42 дитячих будинки сімейного типу з 285 дітьми-вихованцями, 2665 дітей проживає в сім’ях опікунів та піклувальників.

Кращим працівникам служб у справах дітей, центрів соціально-психологічної реабілітації дітей, опікунам, прийомним батькам, батькам-вихователям було урочисто вручено грамоти й подяки облдержадміністрації, а також квіти та подарунки.

Привітали  учасників урочистого заходу  святковою концертною програмою також творчі колективи філармонії.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.08.2024

Впродовж доби окупанти 208 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 915-го дня війни

Запорізька область на варті безпеки: 427 Пунктів незламності готові приймати мешканців у разі надзвичайної ситуації

Черговий акт тероризму країни-агресорки: загинув чоловік та поранена жінка в одному із сіл Вільнянської громади

Всеукраїнський проєкт «Освітній Суп»: запорізькі школярі можуть долучитися до безоплатних занять з української мови та математики

Допомога аграріям: Уряд розробив механізм надання спеціальних субсидій

Фундамент для майбутніх репарацій: як подати заявку в Міжнародний реєстр збитків через портал «Дія»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.08.2024

Впродовж доби окупанти 287 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 25.08.2024

Впродовж доби окупанти 335 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області.