Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За державні кошти в області буде капітально відремонтовано 13 об’єктів культури

4 вересня 2019 - 11:48

На цей рік у державному бюджеті передбачено 2,1 млрд грн субвенції на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад, яка розподілена на фінансування понад 2700 проєктів у різних областях України.

Як повідомили в Управлінні містобудування та архітектури облдержадміністрації, на розвиток інфраструктури ОТГ Запорізької області передбачено 132,7 млн грн. Із 146 поданих до Мінрегіону проєктів, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад, погоджено 145.

Об’єднані територіальні громади України отримали субвенції в сумі близько 210 млн грн на реконструкцію та ремонт майже 260 об’єктів культури у різних областях. Переважна більшість із них – це сільські, селищні, районні будинки культури, центри культури та дозвілля, будинки дитячої творчості, де будуть проведені як точкові ремонти, реконструкції із застосуванням енергозберігаючих технологій, так і капітальні ремонти приміщень.

До них включено 13 проєктів  реконструкції та капітального ремонту в сфері культури у Запорізькій області на суму 16,1 млн грн.

Це: капітальний ремонт будівлі Ботіївського сільського будинку культури Приазовського району, реконструкція із застосуванням енергозберігаючих технологій будинку культури у с. Велика Білозерка, капітальний ремонт даху Охрімівського будинку культури Якимівського району, капітальний ремонт будинку культури у с. Мала Токмачка Оріхівського району, реконструкція приміщень будинку культури у с.Старобогданівка Михайлівського району, капітальний ремонт покрівлі будинку культури с.Петрівка Приморського району, капітальний ремонт (заміна вікон та дверей, ремонт  ганку з улаштуванням пандуса) будівлі будинку культури у с.Осипенко  Бердянського району, реконструкція Нововасилівського СБНТД у с.Нововасилівка (зала для фізкультурно-оздоровчих занять), реконструкція даху будинку культури у  с. Роздол Михайлівського району, капітальний ремонт будинку культури у с.Смирнове Більмацького району, капітальний ремонт будинку культури у с.Олексіївка Більмацького району, капітальний ремонт Титовського будинку культури Більмацького району, капітальний ремонт покрівлі нежитлової будівлі Петрівського сільського клубу філія № 6 Чорноземненського старостинського округу, що розташований у с.Петрівка Якимівського району.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Допомога поруч: як діяти постраждалим від ворожих дій запоріжцям

Збитки на сотні тисяч гривень: наслідки масованої атаки ворожими «шахедами» по Запоріжжю

Державний пакет акцій АТ «ІнститутТитану» – на приватизаційному аукціоні

Чергова терористична атака по мирному місту: троє загиблих та троє поранених у Запоріжжі

В Запоріжжі відбулося засідання міжфракційного депутатського обʼєднання «Добробат»

«Сонячний РеСтарт» – новий навчальний курс для ветеранів та ветеранок

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.08.2024

Впродовж доби окупанти 208 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 915-го дня війни

Запорізька область на варті безпеки: 427 Пунктів незламності готові приймати мешканців у разі надзвичайної ситуації

Черговий акт тероризму країни-агресорки: загинув чоловік та поранена жінка в одному із сіл Вільнянської громади

Всеукраїнський проєкт «Освітній Суп»: запорізькі школярі можуть долучитися до безоплатних занять з української мови та математики