Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі обдаровані учні підвищили результативність своїх наукових досягнень

4 вересня 2019 - 09:57

У 2018/2019 навчальному році від Запорізької області у ІV етапі всеукраїнських учнівських олімпіад брали участь 112 учнів 6-11 класів. Серед них 45 визнано переможцями.

За інформацією Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, найкращих показників досягнуто командами області на олімпіадах з хімії, правознавства, інформаційних технологій та економіки.

Порівняно з минулим роком якість виступу команд області зросла, зокрема, на олімпіадах з правознавства, російської мови та літератури, інформаційних технологій, економіки, мови іврит та єврейської літератури, юних знавців Біблії.

Найрезультативнішими на всеукраїнських олімпіадах 2019 року визнано команди закладів освіти м. Запоріжжя, а саме: ліцею «Логос» Вознесенівського району, звідки було шість переможців, ліцею № 99 Хортицького району (п’ять переможців), гімназії № 27 Вознесенівського району та ліцею «Перспектива» Шевченківського району (по чотири переможці), гімназії № 28 та класичного ліцею Вознесенівського району (по три переможці), гімназії № 6 Комунарського району та спеціалізованої школи № 16 м. Бердянська, українсько-болгарського ліцею м. Приморська (по два переможці).

Кращими визнано шестеро обдарованих учнів області, які посіли І місце в Україні. Це: Олександра Хелемендик (олімпіада з української мови та літератури, гімназія № 27), Поліна Колесникова (олімпіада з російської мови та літератури, класичний ліцей), Крістіна Ільїна (олімпіада з правознавства, гімназія № 27), Олександр Мироненко (олімпіада з хімії, ліцей № 99), Віктор Данченко (олімпіада з біології, спеціалізована школа № 25, м. Мелітополь), Софія Лазарєва (олімпіада з економіки, ліцей № 34, м. Запоріжжя).

У Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у 2018/2019 навчальному році взяли участь 55 учнів 9-11 класів закладів освіти області, з яких 26 стали переможцями.

Найкращих результатів досягнуто в наукових відділеннях з економіки, фізики та астрономії, історії, хімії та біології.

Порівняно з минулим роком покращено результати в наукових відділеннях: філософії та суспільствознавства, наук про Землю, літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства, фізики та астрономії, економіки, комп’ютерних наук; знижено показники в наукових відділеннях: мовознавства, математики, технічних наук, історії.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Допомога поруч: як діяти постраждалим від ворожих дій запоріжцям

Збитки на сотні тисяч гривень: наслідки масованої атаки ворожими «шахедами» по Запоріжжю

Державний пакет акцій АТ «ІнститутТитану» – на приватизаційному аукціоні

Чергова терористична атака по мирному місту: троє загиблих та троє поранених у Запоріжжі

В Запоріжжі відбулося засідання міжфракційного депутатського обʼєднання «Добробат»

«Сонячний РеСтарт» – новий навчальний курс для ветеранів та ветеранок

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.08.2024

Впродовж доби окупанти 208 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 915-го дня війни

Запорізька область на варті безпеки: 427 Пунктів незламності готові приймати мешканців у разі надзвичайної ситуації

Черговий акт тероризму країни-агресорки: загинув чоловік та поранена жінка в одному із сіл Вільнянської громади

Всеукраїнський проєкт «Освітній Суп»: запорізькі школярі можуть долучитися до безоплатних занять з української мови та математики