Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Фахівці закладів культури налагоджують роботу в умовах децентралізації

3 вересня 2019 - 12:54

На базі Кирилівського селищного будинку культури №2 відбувся обласний практикум «Функціонування закладів культури в умовах децентралізації» для керівників і спеціалістів структурних підрозділів  культури органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, керівників базових будинків культури і центрів об'єднаних територіальних громад, фахівців методичних структур. Загалом у практикумі взяли участь 69 фахівців з установ культури м. Запоріжжя, Мелітополя, Токмака, восьми районів та 17 об'єднаних територіальних громад.

Як підкреслив директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко, реформа децентралізації, яка сьогодні проводиться в Україні, є однією з найуспішніших. Її позитивний вплив позначився у тому числі і на результатах покращення якості та доступності надання різноманітних культурних послуг. Посадовець акцентував увагу на необхідності більш активної роботи щодо залучення грантових коштів,  співпраці з Українським фондом культури. Адже збереження історико-культурної спадщини покладається на органи влади територіальних громад.

Про стан упровадження децентралізації в Запорізькій області поінформував начальник Управління містобудування та архітектури  облдержадміністрації Олександр Билим. Він повідомив, що наразі в регіоні створено 56 об'єднаних територіальних громад, із яких у 26 громадах проживає менше  п'яти тисяч громадян.

Начальник відділу культури і туризму Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Людмила Абеляшева повідомила, що за I півріччя 2019 року в Запорізькій області було виконано ремонтні роботи в 48 установах культури ОТГ на суму 8891,6 тисячі гривень, оновлено сценічні костюми та одяг сцени. Посадовець підкреслила, що технічне оснащення, комфортність закладів культури та професіоналізм працівників, упровадження інноваційних креативних форм роботи є запорукою успішної діяльності клубних закладів.

Учасники заходу також приділили увагу питанням необхідності розширення співпраці закладів культури територіальних громад області, упровадження децентралізації в закладах культури, ефективної взаємодії закладів культури і органів місцевого самоврядування, застосування нового креативного бачення діяльності клубних закладів.

Крім цього, секретами творчої майстерності поділилися учасники колективів художньої самодіяльності закладів культури Кирилівської об'єднаної територіальної громади: народного хорового колективу «Азовські зорі», зразкового хореографічного ансамблю «Юнона», вокального ансамблю «Мрія», тріо сопілкарів Охрімівського сільського будинку культури.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Допомога поруч: як діяти постраждалим від ворожих дій запоріжцям

Збитки на сотні тисяч гривень: наслідки масованої атаки ворожими «шахедами» по Запоріжжю

Державний пакет акцій АТ «ІнститутТитану» – на приватизаційному аукціоні

Чергова терористична атака по мирному місту: троє загиблих та троє поранених у Запоріжжі

В Запоріжжі відбулося засідання міжфракційного депутатського обʼєднання «Добробат»

«Сонячний РеСтарт» – новий навчальний курс для ветеранів та ветеранок

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.08.2024

Впродовж доби окупанти 208 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 915-го дня війни

Запорізька область на варті безпеки: 427 Пунктів незламності готові приймати мешканців у разі надзвичайної ситуації

Черговий акт тероризму країни-агресорки: загинув чоловік та поранена жінка в одному із сіл Вільнянської громади

Всеукраїнський проєкт «Освітній Суп»: запорізькі школярі можуть долучитися до безоплатних занять з української мови та математики