Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Благодійна акція «Першокласник» допомагає дітям налаштуватися на навчання

30 серпня 2019 - 14:25

Для дітей пільгових категорій, які у 2019 році перший раз ідуть до школи, в обласному академічному театрі юного глядача відбувся благодійний захід «Першокласник». Ця обласна акція проводиться в Запорізькій області 12-й  рік поспіль з нагоди Дня знань.

Разом з батьками в театрі зібралися  192 дитини із сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах.  Зокрема діти з малозабезпечених, прийомних та багатодітних сімей, діти із сімей учасників АТО та вимушених переселенців тощо. Вони приїхали з Василівського, Вільнянського, Веселівського, Михайлівського районів області, а також з міста Запоріжжя, Енергодара, Мелітополя,  Біленьківської, Гуляйпільської, Комиш-Зорянської, Оріхівської, Павлівської та Широківської об’єднаних територіальних громад.

Артисти театру подарували своїм юним глядачам благодійну виставу «Україна – це Ми». Після перегляду дітям вручили подарунки від американських сімей, отримані за підтримки громадської організації «Міський центр допомоги».

ДОВІДКОВО.

Завдяки реалізації Комплексної обласної програми з оздоровлення та відпочинку дітей, сімейної, гендерної політики та протидії торгівлі людьми, яка фінансується за кошти обласного бюджету, у 2019 році  проведено низку соціальних акцій, спрямованих на популяризацію сімейних цінностей. Зокрема, у червні відбувся соціальний захід фестиваль сім’ї «Сильна родина – міцна країна» з нагоди Дня сім’ї.

За період літньої оздоровчої компанії в цьому році з обласного бюджету було виділено близько 28 мільйонів гривень, що дозволило оздоровити близько 3 тисяч дітей у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку на узбережжі Азовського моря.

Крім цього, більшість територій області виділили кошти з місцевого бюджету, що дозволило значно збільшити кількість оздоровлених дітей пільгових категорій.

У 2019 році за кошти державного бюджету в МДЦ «Молода гвардія»  та УДЦ «Артек» протягом усього року буде оздоровлено близько 900 дітей.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Допомога поруч: як діяти постраждалим від ворожих дій запоріжцям

Збитки на сотні тисяч гривень: наслідки масованої атаки ворожими «шахедами» по Запоріжжю

Державний пакет акцій АТ «ІнститутТитану» – на приватизаційному аукціоні

Чергова терористична атака по мирному місту: троє загиблих та троє поранених у Запоріжжі

В Запоріжжі відбулося засідання міжфракційного депутатського обʼєднання «Добробат»

«Сонячний РеСтарт» – новий навчальний курс для ветеранів та ветеранок

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.08.2024

Впродовж доби окупанти 208 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 915-го дня війни

Запорізька область на варті безпеки: 427 Пунктів незламності готові приймати мешканців у разі надзвичайної ситуації

Черговий акт тероризму країни-агресорки: загинув чоловік та поранена жінка в одному із сіл Вільнянської громади

Всеукраїнський проєкт «Освітній Суп»: запорізькі школярі можуть долучитися до безоплатних занять з української мови та математики