Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада відреагувала – великовагові автомобілі жорстко контролюватимуть на дотримання вагових норм

27 серпня 2019 - 13:38

Жителі Чернігівського та Пологівського районів уже не вперше висловлюють занепокоєння  станом автомобільних доріг. Незадовільний стан спричинений частим рухом великовагових транспортних засобів, що прямують з Новополтавського кар'єру.

Для вирішення цього питання тимчасово виконуюча обов’язки  голови  облдержадміністрації Елла Слепян провела нараду. В обговоренні взяли участь заступник голови облдержадміністрації Андрій Антонов, директор Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Марина Барановська, голова Чернігівської ОТГ Віталій Манич, голова Пологівської міської ради Юрій Коноваленко, директор ДП «Місцеві дороги Запорізької області» Геннадій Тімченко, заступник начальника Служби автомобільних доріг у Запорізькій області Михайло Прохоров, керівник проєкту ТОВ «Автомагістраль-Південь» Олександр Чорний, заступник головного інженера ТОВ «ОНУР КОНСТРУКЦІОН ІНТЕРНЕШНЛ» Олександр Цвященко, голова правління ПрАТ «Новополтавський кар'єр» Андрій Давиденко.

– Така ситуація неприпустима, адже одні дороги ми ремонтуємо, і в той же час руйнуємо інші. При цьому фінансування на їх ремонт  не передбачалось. У Чернігівському та Пологівському районах уже склалася напружена ситуація, жителі окремих населених пунктів незадоволені і їх також можна зрозуміти. Ми вдячні підрядним підприємствам, що здійснюють ремонтні роботи і роблять це швидко та якісно. Однак зрозумійте і нас також – це наша територія, наші  громадяни, які щоденно користуються цими дорогами, – наголосила Елла Слепян.

Андрій Антонов пояснив, що вкрай незадовільний стан автомобільних доріг у Чернігівському та Пологівському районах пов’язаний з рухом великовагових транспортних засобів, які рухаються з перевищенням допустимих вагових норм.

За підсумками обговорення Елла Слепян рекомендувала ПрАТ «Новополтавський кар'єр» забезпечити випуск транспортних засобів з території підприємства з урахуванням допустимих вагових норм: на дорогах загального користування місцевого значення із загальною масою (разом з масою транспортного засобу) – не більше  24 т, державного значення  – не більше 36 т.

Крім цього,  перевезення вантажів від ТОВ «Новополтавський кар’єр» до автодороги Н-08 Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя – Маріуполь мають здійснюватися дорогою місцевого значення С081418 /Н-08/ – Семенівка.

ТОВ «Автомагістраль-Південь» рекомендовано дотримуватися вагових норм та взяти участь у відновленні асфальтного покриття найбільш проблемних ділянок автодороги місцевого значення О081983 Чернігівка – Новополтавка – Семенівка – Басань, пошкодженого внаслідок руху великовагових транспортних засобів підприємства.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Допомога поруч: як діяти постраждалим від ворожих дій запоріжцям

Збитки на сотні тисяч гривень: наслідки масованої атаки ворожими «шахедами» по Запоріжжю

Державний пакет акцій АТ «ІнститутТитану» – на приватизаційному аукціоні

Чергова терористична атака по мирному місту: троє загиблих та троє поранених у Запоріжжі

В Запоріжжі відбулося засідання міжфракційного депутатського обʼєднання «Добробат»

«Сонячний РеСтарт» – новий навчальний курс для ветеранів та ветеранок

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.08.2024

Впродовж доби окупанти 208 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 915-го дня війни

Запорізька область на варті безпеки: 427 Пунктів незламності готові приймати мешканців у разі надзвичайної ситуації

Черговий акт тероризму країни-агресорки: загинув чоловік та поранена жінка в одному із сіл Вільнянської громади

Всеукраїнський проєкт «Освітній Суп»: запорізькі школярі можуть долучитися до безоплатних занять з української мови та математики