Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область на 60% готова до опалювального сезону

1 серпня 2019 - 13:24

Під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка відбулася селекторна нарада щодо підготовки регіонів до опалювального сезону 2019/2020 рр. Участь у нараді взяв заступник голови облдержадміністрації Віктор Скобліков, керівники профільних департаментів та управлінь облдержадміністрації, представники підприємств теплопостачання, енергозабезпечення, об’єктів комунального господарства,  дорожньої галузі, рятувальних служб.

На початку наради Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко наголосив, що до початку опалювального сезону залишилося два місяці. Але в освітніх закладах усе має бути готово до 1 вересня. Готовність житлового фонду до опалювального періоду на місцях на сьогодні має становити близько 60%. При цьому, за словами Геннадія Зубка, на місцях варто приділяти увагу не тільки технічним, регламентним роботам і підготовці житлового фонду, а й вкрай важливим питанням розрахунків за енергоносії. Тим паче, що держава дала можливість реструктурувати борги. Тож цим необхідно скористатись, але робити це відповідально.

Під час наради очільники профільних міністерств та відомств  доповіли, що в основному роботи проводяться за графіком по всіх напрямках – від підготовки об’єктів комунального господарства та підготовки рятувальних служб для реагування на природні явища до підготовки процедур утримання доріг та забезпечення безпеки руху в зимовий період. Проблемні ж питання, які виникають, вирішуються в плановому порядку і тримаються на контролі відповідальних керівників.

Щодо справ на місцях заступник голови облдержадміністрації Віктор Скобліков повідомив, що нині Запорізька область на 60% готова до опалювального сезону. Всі проблемні питання вирішуються невідкладно. Окрему увагу посадовець приділив питанням оплати за енергоносії на місцях, а також проведенню повірки газових лічильників. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Допомога поруч: як діяти постраждалим від ворожих дій запоріжцям

Збитки на сотні тисяч гривень: наслідки масованої атаки ворожими «шахедами» по Запоріжжю

Державний пакет акцій АТ «ІнститутТитану» – на приватизаційному аукціоні

Чергова терористична атака по мирному місту: троє загиблих та троє поранених у Запоріжжі

В Запоріжжі відбулося засідання міжфракційного депутатського обʼєднання «Добробат»

«Сонячний РеСтарт» – новий навчальний курс для ветеранів та ветеранок

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.08.2024

Впродовж доби окупанти 208 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 915-го дня війни

Запорізька область на варті безпеки: 427 Пунктів незламності готові приймати мешканців у разі надзвичайної ситуації

Черговий акт тероризму країни-агресорки: загинув чоловік та поранена жінка в одному із сіл Вільнянської громади

Всеукраїнський проєкт «Освітній Суп»: запорізькі школярі можуть долучитися до безоплатних занять з української мови та математики