Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі відзначили Всесвітній день протидії торгівлі людьми

31 липня 2019 - 09:43

Інформаційно-просвітницька акція з нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми проводиться з метою привернення уваги до проблеми торгівлі людьми, так званого сучасного рабства, та об’єднання зусиль для подолання цього негативного явища, боротьби зі злочинцями та злочинними угрупованнями,  задіяними в цій кримінальній діяльності, наданні підтримки і допомоги потерпілим та профілактичної роботи.

У рамках загальнонаціональної інформаційної кампанії з нагоди Всесвітнього дня протидії  торгівлі людьми учасники заходу переглянули фільм «Жінка в полоні», який демонструє життя жінки, яка 11 років провела в рабстві у звичайній угорській родині. Це історія про безпомічну людину, яка прагне вирватися з полону та тривалий час знаходиться в умовах морального та фізичного гноблення. Після перегляду фільму відбулося обговорення побаченого,  всі охочі висловили свою думку та поділилися враженнями.

Як наголосив заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін, питання протидії торгівлі людьми − це одна з дуже важливих тем для України.

− Дуже важливо звертати увагу суспільства на питання протидії торгівлі людьми. Зокрема, в цьому році вже двом жителям Запорізької області встановлено статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми, і одна з них − дитина. Крім цього, зросла кількість так званих «заробітчан», і громадяни мають дуже обережно та уважно ставитися до всіх умов оформлення майбутніх правовідносин з роботодавцем, аби не опинитися в заручниках та не стати «живим товаром», − наголосив Едуард Гугнін.

За інформацією Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, протягом 2012-2019 років Міністерством соціальної політики України статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми, було встановлено 818 громадянам (811 - громадяни України та сім іноземців). З них 316 жінок, 420 чоловіків, 82 дітей (30 хлопчиків та 51 дівчинка). За період з 2015 по 2019 роки в Запорізькій області статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми, було встановлено 12 особам: у 2015- одній особі, 2016- 2двом; 2017- чотирьом ; 2018 – трьом, 2019- двом особам.

Щороку в усьому світі мільйони людей, які шукають кращої долі, потрапляють у трудове рабство. Торгівля людьми є проблемою для більшості країн світу. На жаль, це ганебне явище існує і в Україні. Наша країна є країною походження (звідки вивозять постраждалих від торгівлі людьми), транзиту (через Україну везуть постраждалих в інші країни) та призначення (постраждалих експлуатують в Україні). За оцінювальними даними Міжнародної організації з міграції, за роки незалежності України від торгівлі людьми постраждали понад 230 тисяч осіб. Українці потерпають від сучасного рабства як усередині країни, так і за кордоном.

Ще у 2013 році Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй проголосила 30 липня Всесвітнім днем протидії торгівлі людьми, визначивши, що в цей день необхідно підвищувати рівень поінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми та привертати увагу до важкого становища жінок, чоловіків і дітей, які стали жертвами цього злочину, а також заохочувати людей активно допомагати постраждалим і протидіяти торгівлі людьми.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Допомога поруч: як діяти постраждалим від ворожих дій запоріжцям

Збитки на сотні тисяч гривень: наслідки масованої атаки ворожими «шахедами» по Запоріжжю

Державний пакет акцій АТ «ІнститутТитану» – на приватизаційному аукціоні

Чергова терористична атака по мирному місту: троє загиблих та троє поранених у Запоріжжі

В Запоріжжі відбулося засідання міжфракційного депутатського обʼєднання «Добробат»

«Сонячний РеСтарт» – новий навчальний курс для ветеранів та ветеранок

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.08.2024

Впродовж доби окупанти 208 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 915-го дня війни

Запорізька область на варті безпеки: 427 Пунктів незламності готові приймати мешканців у разі надзвичайної ситуації

Черговий акт тероризму країни-агресорки: загинув чоловік та поранена жінка в одному із сіл Вільнянської громади

Всеукраїнський проєкт «Освітній Суп»: запорізькі школярі можуть долучитися до безоплатних занять з української мови та математики