Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для працевлаштування переселенців та ветеранів об’єднують зусилля влада, громадськість та міжнародні інституції

26 липня 2019 - 11:44

У Запорізькій області із робочою поїздкою перебуває перший заступник Міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України  Юсуф Куркчі. Сьогодні він відкриває літній ярмарок вакансій для вимушено переміщених осіб та учасників АТО/ООС.

Ярмарок − це один з заходів міжнародного проєкту  «Подолання наслідків конфлікту», що реалізується Світовим банком. Його мета – допомогти реалізувати себе, знайти роботу нашим землякам, які потрапили у важкі життєві обставини, вимушеним переселенцям з Донбасу та Криму, ветеранам російсько-української війни, людям з особливими потребами, матерям із маленькими дітьми та молоді.

Заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін провів робочу зустріч з Юсуфом Куркчі, на якій обговорили деталі реалізації проєкту у Запорізькій області.

- Питань, пов’язаних із вимушеними переселенцями, багато. Одним з них є статус ВПО. Люди живуть у нашій області вже по п’ять років, вони мають тут роботу, хтось бізнес, налагоджують певні зв’язки та планують майбутнє саме тут. З 2014 року кількість вимушених переселенців зменшилась. Було понад 100 тисяч, тепер 55. І це вже повноцінні члени запорізької громади. Дякую вам за реалізацію проєкту. Адже щоб комплексно вирішувати проблеми ВПО та ветеранів, потрібні, перш за все, робочі місяця, - наголосив Едуард Гугнін.

Юсуф Куркчі розповів, що філософія Міністерства будувалась на тому, щоб саме працевлаштувати людину.

− Це було для нас головним. Адже коли людина переїжджає, а тим паче не за власним бажанням, вона втрачає усі соціальні зв’язки. Тому для нас питання працевлаштування стало ключовим. Коли доросла людина з родиною мають роботу, мають житло, вони можуть планувати своє подальше життя. Мені приємно працювати із Запорізькою облдержадміністрацією, адже ваша робота з переселенцями та військовими є систематичною та всебічною, − зазначив він.

За словами Едуарда Гугніна, одним з актуальних питань є проблема відсутності кваліфікованих військових психологів.

− Ми намагаємось усіма силами психологічно та фізично надавати послуги з реабілітації. Однак в нас немає дійсно фахівців в цій галузі. Ми звертаємось із проханням, аби влаштувати тематичні курси на базі вишів. Нехай будуть пілотні проєкти на засадах співфінансування. Щоб це був курс річної перекваліфікації, і ми найближчим часом вже мали спеціалістів у такій сфері. Після реабілітації військові зможуть легше знайти роботу, − відзначив Едуард Гугнін.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Допомога поруч: як діяти постраждалим від ворожих дій запоріжцям

Збитки на сотні тисяч гривень: наслідки масованої атаки ворожими «шахедами» по Запоріжжю

Державний пакет акцій АТ «ІнститутТитану» – на приватизаційному аукціоні

Чергова терористична атака по мирному місту: троє загиблих та троє поранених у Запоріжжі

В Запоріжжі відбулося засідання міжфракційного депутатського обʼєднання «Добробат»

«Сонячний РеСтарт» – новий навчальний курс для ветеранів та ветеранок

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.08.2024

Впродовж доби окупанти 208 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 915-го дня війни

Запорізька область на варті безпеки: 427 Пунктів незламності готові приймати мешканців у разі надзвичайної ситуації

Черговий акт тероризму країни-агресорки: загинув чоловік та поранена жінка в одному із сіл Вільнянської громади

Всеукраїнський проєкт «Освітній Суп»: запорізькі школярі можуть долучитися до безоплатних занять з української мови та математики