Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Громади обговорили актуальні питання у сферах освіти, соціального захисту населення та земельних відносин

25 липня 2019 - 11:22

В облдержадміністрації відбувся вже традиційний День об’єднаних територіальних громад. Відкрила захід керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко.

− Перш за все, хочу відзначити, що процес освоєння субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад триває. Загальна сума інфраструктурної субвенції у 2019 році складає 132 млн 793 тис. 500 грн. На сьогодні Міністерством регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства погоджено 135 проєктних заявок із поданих 142. Громади Запорізької області вже отримали з державного бюджету 59 млн 20 тис. грн коштів субвенції на розвиток інфраструктури, що складає 44,44% від загальної суми субвенції. Ми маємо пам’ятати, що наше з вами першочергове завдання зробити життя у громаді комфортним, безпечним та захищеним, − відзначила у вступному слові Зінаїда Бойко.

Учасники заходу обговорили актуальні на сьогодні для громад питання у сферах освіти, соціального захисту населення та земельних відносин.

Також під час заходу було анонсовано проведення конгресу громад. Це буде перший регіональний конгрес представників органів місцевого самоврядування. Головною метою конгресу є соціально-економічний розвиток Запорізького регіону. Ініціаторами конгресу стала рада голів об’єднаних територіальних громад.

На сьогодні у Запорізькій області створено 55 об’єднаних територіальних громад, які взяли на себе відповідальність за розвиток своїх територій. Тим часом в області продовжується активний процес об’єднання громад та приєднання сільських та селищних рад до вже існуючих об’єднаних територіальних громад та міст обласного значення. Серед досягнень Запорізької області – традиційно регіон займає третє місце серед всеукраїнського рейтингу щодо реформи децентралізації. На сьогодні вкрито громадами понад 70% території області.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

 

Читайте також

Допомога поруч: як діяти постраждалим від ворожих дій запоріжцям

Збитки на сотні тисяч гривень: наслідки масованої атаки ворожими «шахедами» по Запоріжжю

Державний пакет акцій АТ «ІнститутТитану» – на приватизаційному аукціоні

Чергова терористична атака по мирному місту: троє загиблих та троє поранених у Запоріжжі

В Запоріжжі відбулося засідання міжфракційного депутатського обʼєднання «Добробат»

«Сонячний РеСтарт» – новий навчальний курс для ветеранів та ветеранок

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.08.2024

Впродовж доби окупанти 208 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 915-го дня війни

Запорізька область на варті безпеки: 427 Пунктів незламності готові приймати мешканців у разі надзвичайної ситуації

Черговий акт тероризму країни-агресорки: загинув чоловік та поранена жінка в одному із сіл Вільнянської громади

Всеукраїнський проєкт «Освітній Суп»: запорізькі школярі можуть долучитися до безоплатних занять з української мови та математики