Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Із самовільним спаленням стерні на полях боротимуться рейдові бригади

24 липня 2019 - 13:40

Заступник голови облдержадміністрації Олександр Бабанін провів робочу нараду щодо посилення заходів пожежної безпеки в лісових масивах і сільгоспугіддях області.

На території області існує безліч сільськогосподарських об’єктів, які потребують дотримання правил пожежної безпеки на кожній ланці виробничого процесу. Захист угідь від вогню, в першу чергу, залежить від господарів полів, елеваторів та інших об’єктів сільгоспдіяльності.

На завершальному етапі жнив до погодних умов додається спалювання недобросовісними аграріями стерні, що суворо заборонено. 

Як розповів перший заступник начальника управління Запорізького обласного управління лісового та мисливського господарства Володимир Кобзар, з початку року у лісових масивах області виникло 15 пожеж на загальній площі 25,48 га.

Найбільшу кількість пожеж зареєстровано у Бердянському районі – 3 пожежі на площі 3,8 га, Приморському районі – 1 пожежа на 1,5 га, Вільнянському районі – 1 пожежа на площі 2,7 га, в Енергодарі – 5 пожеж на площі 6,38 га, у Василівському районі – 2 пожежі на площі 3,6 га, Якимівському районі – 1 пожежа на площі 3,4 га та в Оріхівському районі сталася 1 пожежа на площі 4,1 га.

- Триває пожежонебезпечний період – дуже напружений час для лісівників. Для зниження ризику виникнення лісових пожеж державною лісовою охороною здійснюється цілий ряд профілактичних та попереджувальних заходів. Зокрема, проведення рейдів по виявленню порушників правил пожежної безпеки в лісах. З початку цього року державними лісогосподарськими підприємствами області вже створено 1091 кілометр нових мінералізованих смуг та проведено догляд за ними в обсязі 3804 кілометри. Завдяки проведенню усього комплексу протипожежних заходів, є можливість попередити та уникнути вогняної стихії в лісових масивах нашої області, - відзначив Володимир Кобзар.

На сьогодні вже складено 5 протоколів щодо порушення пожежної безпеки, порушникам загрожує адміністративні штрафи.

- Завершується збиральна кампанія, та деякі недбалі фермери починають палити стерню, що загрожує пожежами на полях на лісах регіону. Факти свідчать, що деякі фермери, економлячи паливо, вдаються до спалювання стерні, що загрожує переростанням у масштабну пожежу. Головам райдержадміністрацій треба налагодити взаємодію з поліцією, у тому числі спільно з рятувальниками, екологічною інспекцією та управлінням лісного господарства. На цей момент необхідно активізувати проведення таких рейдів, аби не допустити рукотворних пожеж та посилити протипожежні заходи у лісових масивах, - зазначив, підбиваючи підсумки, Олександр Бабанін.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Допомога поруч: як діяти постраждалим від ворожих дій запоріжцям

Збитки на сотні тисяч гривень: наслідки масованої атаки ворожими «шахедами» по Запоріжжю

Державний пакет акцій АТ «ІнститутТитану» – на приватизаційному аукціоні

Чергова терористична атака по мирному місту: троє загиблих та троє поранених у Запоріжжі

В Запоріжжі відбулося засідання міжфракційного депутатського обʼєднання «Добробат»

«Сонячний РеСтарт» – новий навчальний курс для ветеранів та ветеранок

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.08.2024

Впродовж доби окупанти 208 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 915-го дня війни

Запорізька область на варті безпеки: 427 Пунктів незламності готові приймати мешканців у разі надзвичайної ситуації

Черговий акт тероризму країни-агресорки: загинув чоловік та поранена жінка в одному із сіл Вільнянської громади

Всеукраїнський проєкт «Освітній Суп»: запорізькі школярі можуть долучитися до безоплатних занять з української мови та математики