Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі спортсмени гідно виступили у складі збірної України на ХХХ Всесвітній літній Універсіаді

17 липня 2019 - 09:41

В італійському місті Неаполь відбулася ХХХ Всесвітня літня Універсіада. У змаганнях такого масштабу взяли участь 8 000 спортсменів зі 170 країн світу, які демонстрували свою майстерність у 18 видах спорту.

Студентську збірну України в Неаполі представляли 177 спортсменів, які змагалися у баскетболі, волейболі, спортивній гімнастиці, художній гімнастиці, дзюдо, легкій атлетиці, плаванні, стрибках у воду, стрільбі з лука, тенісі, тхеквондо, фехтуванні та футболі. У складі збірної України за нагороди боролася і студентська молодь Запорізького краю.

Із золотом повернулася додому представниця Федерації легкої атлетики Запорізької області Катерина Климюк, яка стала чемпіонкою Всесвітньої універсіади у складі естафети 4х400 м.

Срібними призерами студентських змагань стали студенти НУ «Запорізька політехніка» Юрій Кондраков та Андрій Мироненко, які  у складі другої збірної України з баскетболу  посіли друге місце.

Вихованець Запорізької ШВСМ Євген Науменко посів VI місце у синхронних стрибках з трампліна (3 метри) та 22 місце - зі стрибків у воду з вишки (10 метрів).

У змаганнях з дзюдо найкращий результат серед запоріжців – вихованців Запорізької школи вищої спортивної майстерності показала Марія Скора, яка стала п’ятою у ваговій категорії до 57 кг. У вазі до 90 кг Віталій Шепель посів дев’яте місце.

У складі жіночої команди з волейболу на змаганнях студентка національного університету «Запорізька політехніка» Олена Напалкова посіла 14 місце.

У змаганнях з плавання вихованець СДЮШОР з плавання «Спартак» Дмитро Омельков у кваліфікації показав 23-й результат на дистанції 400 м вільним стилем (3:56.44) і 30-й - на дистанції 200 м вільним стилем (1:22.71).

За словами начальника Управління молоді, фізичної культури та спорту обласної державної адміністрації Наталії Власової, у загальному рейтингу ХХХ Всесвітньої літньої Універсіади збірна України посіла десяте місце у медальному заліку та 11 – у загальнокомандному заліку серед команд 170 країн-учасниць. Українські спортсмени поповнили скарбничку здобутків двадцятьма нагородами (шість золотих, сім срібних та сім бронзових).

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Економія електроенергії – потреба часу

За матеріалами СБУ заочно засуджено так званого отамана «Мелітопольської козачої дружини»

Режим дня, правильне харчування, сон та щеплення: як підготувати дитину до навчання в школі

Допомога ВПО, підтримка освіти та медицини: до Запоріжжя приїхав гуманітарний координатор ООН в Україні Матіас Шмале

Допомога поруч: як діяти постраждалим від ворожих дій запоріжцям

Збитки на сотні тисяч гривень: наслідки масованої атаки ворожими «шахедами» по Запоріжжю

Державний пакет акцій АТ «ІнститутТитану» – на приватизаційному аукціоні

Чергова терористична атака по мирному місту: троє загиблих та троє поранених у Запоріжжі

В Запоріжжі відбулося засідання міжфракційного депутатського обʼєднання «Добробат»

«Сонячний РеСтарт» – новий навчальний курс для ветеранів та ветеранок

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.08.2024

Впродовж доби окупанти 208 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області.