Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Перша обласна наметова школа-експедиція учнівської молоді завершила роботу

2 липня 2019 - 10:25

Центр туризму провів І наметову школу-експедицію активістів еколого-краєзнавчого руху Запорізької області «Степові лісництва рідного краю». Наметовий табір лісової школи розташувався на березі р. Молочної у віковій діброві Старо-Бердянського лісництва Мелітопольського державного лісомисливського господарства – найстарішого степового лісництва Запорізької області та України.

Лісова школа є складовою частиною обласної міжвідомчої програми «Ліси Запорізького краю», що започаткована Запорізькою облдержадміністрацією, Департаментом освіти і науки, Запорізьким обласним управлінням лісового та мисливського господарства. Протягом 2018-2019 навчального року у програмі взяли участь понад 1500 педагогів та учнів із 36 закладів освіти Запорізької області, які разом з працівниками лісових господарств здійснювали природоохоронні, просвітницькі заходи, створювали нові лісові масиви і зелені насадження.

Учасникам лісової школи була запропонована насичена й змістовна навчально-пошукова, туристсько-краєзнавча та екскурсійна програма. Юні дослідники лісу прослухали цикл лекцій про історію створення Старо-Бердянського лісництва, його рослинний та тваринний світ, особливості створення штучних лісових екосистем.

Та головною складовою лісової школи була самостійна пошуково-дослідна робота її учасників з вивчення структури, особливостей і сучасного стану штучних лісонасаджень Старо-Бердянського лісництва,  під час якої юні дослідники  оволоділи навичками лісових таксаційних досліджень, створювали геоботанічні карти, провели опис найбільш цінних ділянок лісництва. Не менш цікавою була й програма з краєзнавства, насичена квестами, майстер-класами з екологічного краєзнавства, іграми та вправами біля вогнища.

Із завершенням лісової школи її учасників привітав та вручив  подарунки заступник голови облдержадміністрації Олександр Бабанін. Усім учасникам також  було вручено сертифікати про  успішне завершення школи, а 16 юним краєзнавцям, що досягли найбільших результатів, – сертифікати з відзнакою та цінні подарунки.

Проте на цьому обласна програма «Ліси Запорізького краю» у 2019 році не завершується. Зокрема, у липні група юних екологів-краєзнавців Центру туризму здійснить спортивно-пізнавальний екотур до Карпатського національного природного парку зі сходженням на найвищу вершину українських Карпат – гору Говерлу.

У вересні активісти програми стануть учасниками автобусного екотуру до кращих шкільних лісництв України, а в листопаді – підіб’ють  підсумки цікавої насиченої роботи за програмою на обласній краєзнавчій конференції «Краєзнавчі нариси Запорізького краю», що відбудеться в Запоріжжі.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Обласна влада реагує на звернення громадян: гаряча лінія з заступником голови Запорізької ОДА Олександром Щербаковим

Простір для дітей з особливими освітніми потребами: у дитячому садку № 144 розпочалось очне навчання

Економія електроенергії – потреба часу

За матеріалами СБУ заочно засуджено так званого отамана «Мелітопольської козачої дружини»

Режим дня, правильне харчування, сон та щеплення: як підготувати дитину до навчання в школі

Допомога ВПО, підтримка освіти та медицини: до Запоріжжя приїхав гуманітарний координатор ООН в Україні Матіас Шмале

Допомога поруч: як діяти постраждалим від ворожих дій запоріжцям

Збитки на сотні тисяч гривень: наслідки масованої атаки ворожими «шахедами» по Запоріжжю

Державний пакет акцій АТ «ІнститутТитану» – на приватизаційному аукціоні

Чергова терористична атака по мирному місту: троє загиблих та троє поранених у Запоріжжі

В Запоріжжі відбулося засідання міжфракційного депутатського обʼєднання «Добробат»

«Сонячний РеСтарт» – новий навчальний курс для ветеранів та ветеранок