Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підприємствам, що працевлаштовують осіб з інвалідністю, надано право пільгового оподаткування

13 червня 2019 - 12:46

На черговому засіданні члени регіональної комісії  обговорили питання щодо надання дозволів на право користування пільгами з оподаткування підприємств, де працюють особи з інвалідністю. Захід відбувся під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Едуарда Гугніна.

На розгляд комісії було подано дві пропозиції щодо надання права на пільгове оподаткування: «Злагода» громадської організації «Всеукраїнська організація Союз осіб з інвалідністю України» та «Бердянське навчально-виробниче підприємство» Українського товариства сліпих.

За інформацією Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, на підприємстві «Злагода» працюють 24 особи, з них 13 осіб з інвалідністю. Фонд оплати праці  у 2018 році склав 709,9 тис. гривень. Розмір середньомісячної заробітної плати працівників у еквіваленті повної зайнятості працівників у 2018 році склав 3905,20 грн, осіб з інвалідністю – 5391,60 грн. Основними видами діяльності підприємства є виробництво робочого і корпоративного одягу,  трикотажних виробів. Підприємство також надає послуги з термодруку, шовкотрафаретного друку, комп’ютерної вишивки. Сума отриманих пільг з оподаткування у 2018 році склала 207,9 тис. гривень. Заборгованості з виплати  заробітної плати немає. Фінансову допомогу від ФСЗІ підприємство не отримувало.

У Бердянському навчально-виробничому підприємстві Українського товариства сліпих працює 13 осіб, з них 10 осіб з інвалідністю. Фонд оплати праці  у 2018 році склав 563,1 тис. грн, розмір середньомісячної заробітної плати працівників у 2018 році склав 4615,57 грн, осіб з інвалідністю –   3856,52 грн. Це підприємство створено ще в 1953 році. До його складу входять: виробничі ділянки з випуску картонних, швейних виробів, спецбібліотека для осіб з вадами зору, клуб, гуртожиток для одиноких осіб з інвалідністю. Сума отриманих пільг з оподаткування у 2018 році склала 237,6 тис. грн. Заборгованості з виплати заробітної плати немає. Фінансову допомогу від ФСЗІ не отримували.

За підсумками обговорення члени комісії вирішили рекомендувати голові облдержадміністрації надати дозвіл на право користування пільгами з оподаткування підприємству «Злагода» та Бердянському навчально-виробничому підприємству.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

​Як уникнути перегріву під час сильної спеки?

Держпродспоживслужба попереджає про загрозу ботулізму та кишкових інфекцій через аномальну спеку

Нацбанк України започаткував інформаційну кампанію «Знай свої права: страхування»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 16.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 416 ударів по 8 населених пунктах Запорізької області.

«Я не можу здатися. Маю боротися до кінця», – запоріжанка Наталія Панченко, яка втратила ногу після російського обстрілу

Застосунок «Резерв+» – найпопулярніший спосіб оновлення даних серед запоріжців

«Довгий шлях до незалежності»: у Запоріжжі відзначили День Української Державності

За матеріалами СБУ 15 років за ґратами проведе зрадник, який воював проти ЗСУ на Запорізькому напрямку

Міністерство молоді та спорту запрошує до сімейного табору «Народжені вільними»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 15.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 455 ударів по 8 населених пунктах Запорізької області.