Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Система надання соціальних послуг у громадах області будується на підвищенні професійного рівня

10 червня 2019 - 14:57

У Запорізькій області завершилася реалізація проєкту «Покращення якості соціального захисту та адміністративних послуг». Проєкт упроваджувався за фінансової підтримки Німецького товариства «Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» на території Широківської, Веселівської та Приморської ОТГ, у м. Бердянськ, Якимівському та Пологівському районах. Мета проєкту – покращити якість та доступність послуг, а також підвищити спроможність соціальних інституцій та активність громадян, залучити населення до управлінських процесів.

За підсумками роботи Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації проведено семінар «Організація надання послуг із соціальної підтримки населення в об’єднаних територіальних громадах. Проблеми та перспективи», учасники якого обмінялися досвідом реалізації проєкту.

Так, у рамках проєкту проведено моніторинг соціальних інституцій, робочі зустрічі та фокус-групи з представниками влади, фахівцями закладів та установ соціальної сфери, активістами громадських організацій, одержувачами соціальних та адміністративних послуг соціального характеру.

Після ретельного вивчення стану соціального захисту населення розроблено довгострокові плани заходів щодо вдосконалення та розвитку системи надання соціальних та адміністративних послуг для обраних територій з урахуванням місцевих особливостей та ресурсного потенціалу. Низку заходів уже реалізовано, інші - в процесі підготовки.

Для більшості інституцій удосконалено нормативно-правові документи, які регламентують роботу соціальних інституцій. Розроблено угоди щодо співпраці між районними управліннями соціального захисту населення, сільськими та селищними радами об`єднаних територіальних громад.

З метою удосконалення процесу визначення потреб населення у соціальних послугах та перспективах розвитку соціального обслуговування в рамках проєкту проведено анкетування жителів громад.

Учасники проєкту мають досить амбіційні плани щодо розширення можливостей установ та закладів соціального обслуговування: створення нових структур та запровадження нових інноваційних моделей соціальних послуг.

Для отримання найкращих результатів на шляху реформування працівники соціальної сфери Запорізької області постійно підвищують власний професійний рівень. Заступник директора Департаменту соціального захисту населення ОДА Ірина Разуваєва наголосила  на необхідності активізації роботи щодо надання послуг із соціальної підтримки населення в ОТГ на професійній основі.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Робота громадського транспорту 29 серпня 2024 року

Обласна влада реагує на звернення громадян: гаряча лінія з заступником голови Запорізької ОДА Олександром Щербаковим

Простір для дітей з особливими освітніми потребами: у дитячому садку № 144 розпочалось очне навчання

Економія електроенергії – потреба часу

За матеріалами СБУ заочно засуджено так званого отамана «Мелітопольської козачої дружини»

Режим дня, правильне харчування, сон та щеплення: як підготувати дитину до навчання в школі

Допомога ВПО, підтримка освіти та медицини: до Запоріжжя приїхав гуманітарний координатор ООН в Україні Матіас Шмале

Допомога поруч: як діяти постраждалим від ворожих дій запоріжцям

Збитки на сотні тисяч гривень: наслідки масованої атаки ворожими «шахедами» по Запоріжжю

Державний пакет акцій АТ «ІнститутТитану» – на приватизаційному аукціоні

Чергова терористична атака по мирному місту: троє загиблих та троє поранених у Запоріжжі

В Запоріжжі відбулося засідання міжфракційного депутатського обʼєднання «Добробат»