Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підопічні інтернатних установ соціального захисту укладають декларації зі своїми закладами

4 червня 2019 - 15:29

Зміни в організації надання медичних послуг в інтернатних установах обговорили учасники семінару-наради, організованої Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації.

Заступник директора Департаменту Ірина Разуваєва повідомила, що у Запорізькій області діє 11 інтернатних установ системи соціального захисту населення (два геріатричні пансіонати, сім психоневрологічних інтернатів, один дитячий будинок-інтернат та один будинок для осіб з інвалідністю, у складі якого функціонує дитяче, молодіжне, геріатричне, психоневрологічне відділення та відділення підтриманого проживання). Ці заклади розраховані на 2765 ліжко-місць.

- В умовах реформування системи надання соціальних послуг в установах запроваджуються інноваційні відділення, приміром, паліативного та підтриманого проживання. У всіх інтернатних установах працює медичний персонал, але відсутні лікарі-психіатри. У рамках медичної реформи декларації про надання первинної медичної допомоги підопічним підписують у 10 інтернатних установах системи соціального захисту населення. Інтернатні установи, крім трьох закладів, отримали ліцензії на провадження господарської діяльності з медичної практики, - зазначила Ірина Разуваєва.

Однак у роботі медичних працівників інтернатних установ виникає багато питань. Саме їх було розглянуто в ході семінару. Зокрема, мова йшла про взаємодію медичних служб інтернатних установ з первинною та вторинною ланкою медичних установ у розрізі медичної реформи; фінансування лабораторних та інструментальних обстежень підопічних інтернатних установ та порядок забезпечення медичними препаратами підопічних, які знаходяться на лікуванні в лікувально-профілактичних закладах охорони здоров’я, проведення обстежень виїзним флюорографом; лікування підопічних інтернатних установ у рамках діючих державних та обласних програм системи охорони здоров’я тощо.

Під час обговорення питань учасники вносили пропозиції щодо поглиблення співпраці органів соціального захисту населення та охорони здоров’я, також були окреслені подальші заходи, спрямовані на підвищення рівня надання медичних послуг підопічним.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Робота громадського транспорту 29 серпня 2024 року

Обласна влада реагує на звернення громадян: гаряча лінія з заступником голови Запорізької ОДА Олександром Щербаковим

Простір для дітей з особливими освітніми потребами: у дитячому садку № 144 розпочалось очне навчання

Економія електроенергії – потреба часу

За матеріалами СБУ заочно засуджено так званого отамана «Мелітопольської козачої дружини»

Режим дня, правильне харчування, сон та щеплення: як підготувати дитину до навчання в школі

Допомога ВПО, підтримка освіти та медицини: до Запоріжжя приїхав гуманітарний координатор ООН в Україні Матіас Шмале

Допомога поруч: як діяти постраждалим від ворожих дій запоріжцям

Збитки на сотні тисяч гривень: наслідки масованої атаки ворожими «шахедами» по Запоріжжю

Державний пакет акцій АТ «ІнститутТитану» – на приватизаційному аукціоні

Чергова терористична атака по мирному місту: троє загиблих та троє поранених у Запоріжжі

В Запоріжжі відбулося засідання міжфракційного депутатського обʼєднання «Добробат»