Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для маленьких запоріжців літо розпочалося з бібліотечного фестивалю

4 червня 2019 - 10:08

Обласною бібліотекою для дітей «Юний читач» з нагоди Міжнародного дня захисту дітей організовано бібліофест «Відкриваємо двері в літо».

Святковим подарунком для дітвори стали концертні виступи вихованців вокально-хореографічної студії-ансамблю «Чайка»,  зразкового танцювального колективу «Усмішка», танцювальної студії арабського танцю «Басіма» та учасниці художньої самодіяльності центру татарської культури Розалії Басірової.

Розважальна програма продовжилася в бібліотечних залах. Тут на дітей чекало чимало цікавих локацій: захоплююча зустріч з творцями об’ємних книг Pop-up book, викладачами Мелітопольського державного педагогічного університету ім. Б. Хмельницького Ганною і Олександром Брянцевими та Ганною Чемерис; детективне шоу за творами А. Конан Дойла «Шляхами загадок і таємниць», книжковий мультмайданчик, на якому оживали герої улюблених дитячих книжок, презентація виставки творчих робіт вихованців Матвіївської школи-інтернату, зустріч-концерт юних музикантів ЗДМШ № 1, творча зустріч із запорізькою поетесою Яною Яковенко, презентація авторської настільної гри «До зірок і шахт», створеної читачем бібліотеки, учнем гімназії № 28 Святославом Биковцем, виставка-інсталяція «Озброєння українських воїнів» та історичний квест від ГО «Юнацький корпус» м. Запоріжжя.

Протягом дня всі бажаючі могли пофантазувати у творчій майстерні художника бібліотеки Ніни Муленко, створюючи малюнки-розгортки, а також намалювати на асфальті свою країну мрій.  Для тих, хто хотів почути казкові прогнози на бібліотечне літо, цілий день «ворожила» бібліотечна бабуся Яга. Не було відбою від охочих зробити собі на пам’ять дивовижний розпис хною, майстерно виконаний студенткою ЗНУ Анастасією Менчак, а також сфотографуватися в яскравих бібліотечних фотозонах.

Для того, щоб якнайповніше розкрити гостям книжкові багатства, бібліотекарі  влаштували у кожному відділі інтерактивні виставки, серед яких найбільшим попитом користувалися виставка-презентація сучасної дитячої літератури від українських видавництв «Крила дитинства» та виставка-інсталяція «Чарівна країна Мультляндія».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Робота громадського транспорту 29 серпня 2024 року

Обласна влада реагує на звернення громадян: гаряча лінія з заступником голови Запорізької ОДА Олександром Щербаковим

Простір для дітей з особливими освітніми потребами: у дитячому садку № 144 розпочалось очне навчання

Економія електроенергії – потреба часу

За матеріалами СБУ заочно засуджено так званого отамана «Мелітопольської козачої дружини»

Режим дня, правильне харчування, сон та щеплення: як підготувати дитину до навчання в школі

Допомога ВПО, підтримка освіти та медицини: до Запоріжжя приїхав гуманітарний координатор ООН в Україні Матіас Шмале

Допомога поруч: як діяти постраждалим від ворожих дій запоріжцям

Збитки на сотні тисяч гривень: наслідки масованої атаки ворожими «шахедами» по Запоріжжю

Державний пакет акцій АТ «ІнститутТитану» – на приватизаційному аукціоні

Чергова терористична атака по мирному місту: троє загиблих та троє поранених у Запоріжжі

В Запоріжжі відбулося засідання міжфракційного депутатського обʼєднання «Добробат»