Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області 58 проектів, що будуть реалізовані за кошти ДФРР, допущені до оцінювання

28 березня 2019 - 13:20

Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Елли Слепян відбулося засідання регіональної комісії з оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів, що можуть реалізовуватися за рахунок бюджетних коштів. У заході також взяли участь заступники голови облдержадміністрації Едуард Гугнін та Віктор Скобліков.

Члени регіональної комісії  розглянули  програми та проекти регіонального розвитку, які претендують на реалізацію за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку в 2019 році.

Загальний обсяг коштів ДФРР для області, який планується спрямувати на реалізацію проектів у 2019 році, складає 248,5 млн. грн.

З цієї суми розподілено 154,3 млн. грн. на завершення 12 перехідних проектів. Не розподіленими залишаються 94,2 млн. грн.

З метою відбору проектів на залишок коштів членам регіональної комісії необхідно оцінити подані на конкурс проекти.

- Минулого року були внесені зміни до порядку відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР. Зокрема, визначена мінімальна вартість для проектів будівництва – понад 5 млн. грн., для інших проектів – понад 1 млн. грн. Тому значна кількість поданих на конкурс проектів не може бути допущена до оцінювання через невідповідність новим умовам конкурсного відбору, - зазначила Елла Слепян.

У зв’язку з цим в області було оголошено додаткові конкурсні відбори на 2019 рік за напрямами: розвиток енергоефективності державних і комунальних медичних закладів; розвиток спортивної інфраструктури.

Загалом на конкурсний відбір на 2019 рік подано 156 проектів, з них на онлайн-платформі Мінрегіону України зареєстровано 154 проекти.

За результатами попереднього аналізу проектів на відповідність їх умовам та критеріям відбору зі 154 зареєстрованих вчасно на он-лайн платформі проектів відповідають усім критеріям та умовам відбору – 58 проектів,  не відповідають умовам – 96 проектів.

Відповідно до чинного законодавства зі 156 проектів до оцінки не допускаються  98 проектів; допускаються – 58 проектів.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Майже 90 % учнів запорізької школи-інтернату «Орієнтир» зможуть навчатися офлайн

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП

У Запоріжжі планують створити меморіал «Посадка. Дерево пам'яті» на честь загиблих Захисників

«Хвилина мовчання»: до Дня пам’яті Захисників України в Запоріжжі погасили нову поштову марку

«Енергетики докладають зусиль, щоб стабілізувати стан об’єднаної енергосистеми», – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко

Запоріжжя отримає сучасний спортивний комплекс: оновлена школа вищої спортивної майстерності відкриє двері вже за місяць

«Бігова Україна»: спортивний захід об’єднав 300 прихильників бігу та скандинавської ходьби

В Запоріжжі вшанували полеглих Захисників і Захисниць України

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 918-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.08.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.08.2024

Впродовж доби окупанти 252 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області.