Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Представники запорізьких громад опановують нові підходи до пошуку інвесторів

30 серпня 2018 - 12:43

У Запоріжжі відбулася третя Координаційна зустріч голів об’єднаних територіальних громад та представників бізнесу «Бізнес як фундамент сталого розвитку громади», організована Запорізьким Центром розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Керуючий партнер «Астро-капітал» Руслан Божко зазначив, що сьогодні бізнес повертається в бік малих територій. Тому варто створювати конкурентні умови, сприятливі для інвестора, саме в громадах. Для цього громадам слід вчитися презентувати себе і не боятися звертатися до компаній для належного оформлення власних ідей.

У ході зустрічі свої досягнення із залучення інвесторів презентували представники з м. Токмак.

- Місто Токмак  сьогодні позиціонує себе як місто з розвинутою альтернативною енергетикою. Ми беремо активну участь у різних міжнародних програмах. Нещодавно долучилися до ініціативи «Мери за економічне зростання», яка фінансується Світовим банком. Основна мета проекту - сформувати бізнес-спільноту для залучення довгих інвестицій. Для проекту розробили план соціально-економічного розвитку, який включає три складові: облаштування території для створення індустріального парку, будівництво сонячної електростанції та створення простору для неформального спілкування бізнес-середовища. Розпочали роботу над брендуванням міста. Стали підписантами «Угоди мерів», яка спрямована на протидію змінам клімату. Зараз ми плануємо будувати біо-ТЕЦ. Для запуску таких проектів дуже важливою є роз'яснювальна робота серед населення, - повідомила заступник Токмацького міського голови  Наталія Криворучко.

Під час зустрічі експерти  радили своїм слухачам працювати з компаніями, які допомагають саме на стартовому етапі, а в подальшому  слугують зв'язуючою ланкою з інвестором, бізнесом. Зважаючи на те, що більшість інвесторів усе ж таки перебувають у великих містах, такий хід дає можливість одразу виходити на національний рівень.

Нагадаємо, під час першої зустрічі була презентована Агенція розвитку Широківської ОТГ, під час другої зустрічі про свої успішні напрацювання щодо формування підходів для залучення інвесторів та створення інвестиційного клімату розповіли представники Мелітополя. Конкретним результатом стало формування концепції створення туристичного кластера - об'єднання туристичного бізнесу, до якого увійшли м. Мелітополь, Кирилівська та Веселівська ОТГ.

Щодо подальших координаційних зустрічей голів ОТГ і бізнесу прозвучала пропозиція організовувати їх уже безпосередньо на територіях, зацікавлених у залученні інвесторів. Наразі у громад є трохи часу, щоб оформити власні пропозиції для презентації їх на Інвестиційному форумі, який відбудеться в Запоріжжі у жовтні 2018 року.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф провели перемовини у Запоріжжі

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності.

Нескорений «Талант»: у релокованій із Дніпрорудного школі розпочалось очне навчання

«Жити назустріч»: нова соціальна платформа для інтеграції ветеранів у цивільне життя

Як оформити опіку над дитиною: роз’яснення від Мінсоцполітики

Допомога Силам оборони: понад 624 тисячі українців скористалися чатботом єВорог

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 02.09.2024

Впродовж доби окупанти 171 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області

Незламний запорізький бізнес продовжує працювати під час війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024

Впродовж доби окупанти 164 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області.

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом