Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Голови РДА нестимуть особисту відповідальність за освоєння коштів освітньої субвенції»

20 серпня 2018 - 15:58

На цьому голова облдержадміністрації Костянтин Бриль наголосив під час селекторної наради, присвяченій питанням підготовки освітнього простору у рамках концепції Нової української школи.

За словами очільника регіону, на оснащення інклюзивно-ресурсних центрів за рахунок субвенції було виділено кошти у сумі 3 652,4 тис. грн., тобто по 125,945 тис. грн. на один ІРЦ для 23 територій області. Нині використано кошти в сумі 1 966,278 тис.грн. або 54%. Не освоїли кошти: м. Запоріжжя (оголошено відкриті торги, дата укладання угоди - 28.08.18), Розівський район (тривають процедури закупівель) та Великобілозерська ОТГ.

Крім цього, за рахунок коштів обласного бюджету для оснащення ресурсних кімнат 15 територіям області виділено кошти в сумі 4000,1 тис. грн.. Проте нині територіями області використано 40,3% від плану.

Костянтин Бриль звернув увагу учасників наради на те, що всі ці роботи потрібно було виконати до того, як розпочнеться навчальний рік.

 - Контрольний термін - до початку нового року. Тож  хочу почути пояснення від кожної території:  чому так пізно проводяться відповідні торги? Влада регіону доклала всіх  зусиль, аби райони отримали кошти. Проте на місцях затягуються необхідні процедури. Тож найближчим часом буде проведено аналіз роботи в районах і зроблено відповідні висновки, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Присутні також обговорили стан використання коштів освітньої субвенції, які витрачаються виключно на наступні напрямки:

- придбання пристроїв для програвання компакт-дисків;

- придбання обладнання для інноваційного навчально-тренінгового класу;

- придбання персонального комп'ютера та техніки для початкової школи.

Ці кошти не використали: Мелітопольський, Пологівський, Якимівський райони, Комиш-Зорянська, Воскресенська, К.-Дніпровська, Чернігівська, Підгірненська, Якимівська ОТГ (на сьогодні тривають тендерні процедури, укладаються договори). Тоді як у Благовіщенській ОТГ тендерні процедури взагалі будуть проводитись наприкінці серпня.

Стосовно оснащення 12 опорних закладів освіти кабінетами природничих та математичних предметів на суму 18629,5 тис.грн., на сьогодні території області використали лише 16,7%. Проте всі  завершили процедури закупівель та уклали договори.

За даними Департаменту освіти і науки  облдержадміністрації, 26     квітня 2018 року між територіями області були розподілені кошти субвенції на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» в сумі 39708,050 тис. грн. Нині з них використано 30%.

Не використали кошти на придбання обладнання: м. Запоріжжя, м. Бердянськ, м. Енергодар; Веселівський, К.- Дніпровський, Пологівський, Приазовський, Токмацький райони; Воскресенська, К.-Дніпровська, Чернігівська, Якимівська ОТГ (на сьогодні тривають тендерні процедури, укладаються договори).

Підсумовуючи обговорення, Костянтин Бриль наголосив на особистій відповідальності за освоєння коштів освітньої субвенції голів райдержадміністрацій.

Наостанок директор Департаменту освіти і науки ОДА Тетяна Озерова приділила увагу питанню святкування першого дзвоника. Посадовець повідомила, що визначитися з датою проведення свята мають школи на місцях, адже це не належить до компетенції влади жодного рівня. Тим часом, запропоноване перенесення святкування на 3 вересня зустріло чималий опір у батьків, тож на місцях буде доречно прислухатися до пропозицій та провести святковий позашкільний захід саме у вихідний день.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського на 922-ий день війни

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф провели перемовини у Запоріжжі

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності.

Нескорений «Талант»: у релокованій із Дніпрорудного школі розпочалось очне навчання

«Жити назустріч»: нова соціальна платформа для інтеграції ветеранів у цивільне життя

Як оформити опіку над дитиною: роз’яснення від Мінсоцполітики

Допомога Силам оборони: понад 624 тисячі українців скористалися чатботом єВорог

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 02.09.2024

Впродовж доби окупанти 171 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області

Незламний запорізький бізнес продовжує працювати під час війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024

Впродовж доби окупанти 164 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області.