Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У літній період жителі області краще розраховуються за послуги ЖКГ, але борги залишаються значними

15 серпня 2018 - 15:44

Стан розрахунків населення за житлово-комунальні послуги і заборгованості  за послуги галузі розглянули учасники обласної селекторної наради, яку провів заступник голови облдержадміністрації Віктор Скобліков.

- В області триває активна підготовка до опалювального сезону 2018/2019, у зв’язку з цим стан розрахунків у житлово-комунальному господарстві області, заборгованість населення та комунальних підприємств за послуги галузі набувають особливої актуальності, - підкреслив Віктор Скобліков.

Директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Віталій Литвиненко повідомив, що рівень розрахунків населення за всі види житлово-комунальних послуг за станом на 01.07.2018 становить 87,4 %, що на 2,5% більше у порівнянні з 01.06.2018. Таким чином, борг населення на кінець звітного місяця становить 1,977 млрд. грн., що на 35 млн. грн. менше у порівнянні з початком червня.

За послугу з централізованого опалення та гарячого водопостачання населення розрахувалося на 98,5%, що на 35 % вище у порівнянні з минулим місяцем. Сума боргу сягає 710 млн. грн., зменшившись на 37,2 млн. грн.  у порівнянні зі станом  01.06.2018.

Рівень розрахунків населення області за послугу з водопостачання та водовідведення становить 82,8 %, що на 1,1 % менше, ніж у червні. Накопичено борг у сумі 146,9 млн. грн., що на 13,9 млн. грн. більше.

За даними ПАТ «Запоріжгаз»,  безпосередньо населення області за спожитий природний газ розрахувалося на  76%, у зв’язку з чим заборгованість складає 195 млн. грн., що у порівнянні з червнем менше на 373 млн. грн. За інформацією ДП «Газ Мелітополь», населення у м. Мелітополь та Мелітопольському, Веселівському, Приазовському районах сплатило  за спожитий  газ 103,8%,  завдяки чому борг населення на кінець звітного місяця відсутній.

На низькому рівні залишаються розрахунки населення за послугу з утримання будинків - 79,6%. У результаті накопичено борг  у сумі 238,9 млн. грн., що на 16 млн. грн. більше у порівнянні з попереднім місяцем.

За послугу з вивезення побутових відходів населення області сплатило 83%, борг на кінець звітного місяця  налічує  32,1 млн. грн.

Підбиваючи підсумки, заступник голови облдержадміністрації Віктор Скобліков зазначив, що ситуація з розрахунками населення за спожиті послуги покращилась, але суми боргів при цьому залишаються великими. Тому керівники територій мусять вжити заходів щодо активізації підприємствами житлово-комунального господарства роботи з покращення стану розрахунків, а саме: укласти з боржниками договори на реструктуризацію боргу; провести з ними роз’яснювальну роботу, а також позовну роботу щодо стягнення заборгованості у судовому порядку.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського на 922-ий день війни

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф провели перемовини у Запоріжжі

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності.

Нескорений «Талант»: у релокованій із Дніпрорудного школі розпочалось очне навчання

«Жити назустріч»: нова соціальна платформа для інтеграції ветеранів у цивільне життя

Як оформити опіку над дитиною: роз’яснення від Мінсоцполітики

Допомога Силам оборони: понад 624 тисячі українців скористалися чатботом єВорог

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 02.09.2024

Впродовж доби окупанти 171 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області

Незламний запорізький бізнес продовжує працювати під час війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024

Впродовж доби окупанти 164 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області.