Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Українські письменники подорожують Запорізьким краєм

27 липня 2018 - 14:39

За ініціативи Міністерства культури України та за підтримки Департаменту  культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації у бібліотеках Запоріжжя відбулися  заходи семінару «Орієнтири молоді в літературі: класики і сучасники».

 До запоріжців завітали сучасні молоді поети, прозаїки та видавці з Києва та Львова, до участі у заході долучилися й запорізькі автори. Перша подія  відбулася в Запорізькій обласній бібліотеці для юнацтва. Письменниці Анна Дегтяренко-Ярослава (Запоріжжя), Любов Відута (Львів), Ярина Каторож (Львів), Оксана Блажевська-Оксамитка (Київ), Олена Березюк-Боісіда (Київ) та Анна Дегтяренко (Державна бібліотека України для юнацтва, Київ) зустрілися з працівниками бібліотек, читачами та представниками творчої молоді Запоріжжя та разом шукали відповіді на актуальні питання сучасності:  «Чи читає сучасна молодь?», «Що читають зараз?», «Як пишуться книжки?», «Творчість має приносити задоволення чи прибуток?», «Чи справді сучасні письменники стають класиками у нас на очах?» .

Зокрема, Ярина Каторож, письменниця та художниця, яка працює у жанрі фентезі, розповіла про свої  романи «Алхімія свободи» та «Стожар». Боісіда Березюк, авторка книжки «Дивовиддя про святих русалок», поділилася досвідом, як перетворити сни на літературу. Авторка історичних романів «Лицарі Дикого поля» та «Ярино, вогнику мій» Ярослава Дегтяренко розповіла, як відрізняються історичні документи про одні й ті ж події в різних країнах. Любов Відута, у творчому доробку якої понад 20 книжок, повідомила, як вона пише твори і для дітей, і для дорослих. Оксамитка Блажевська поділилася досвідом, як мрії втілюються у книжках. Письменниці також презентували свої книжки та відповіли на запитання глядачів.

Сьогодні семінар «Орієнтири молоді в літературі: класики і сучасники» продовжиться у Запорізькій обласній універсальній науковій бібліотеці.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 313 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського на 922-ий день війни

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф провели перемовини у Запоріжжі

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності.

Нескорений «Талант»: у релокованій із Дніпрорудного школі розпочалось очне навчання

«Жити назустріч»: нова соціальна платформа для інтеграції ветеранів у цивільне життя

Як оформити опіку над дитиною: роз’яснення від Мінсоцполітики

Допомога Силам оборони: понад 624 тисячі українців скористалися чатботом єВорог

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 02.09.2024

Впродовж доби окупанти 171 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області

Незламний запорізький бізнес продовжує працювати під час війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024