Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Процес децентралізації коригує перспективний план формування територій громад

26 липня 2018 - 12:45

Під керівництвом керівника апарату облдержадміністрації Зінаїди Бойко відбулося засідання робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об’єднання територіальних громад Запорізької області. У заході взяли участь головний консультант-інспектор Головного департаменту регіональної та кадрової політики Адміністрації Президента Олексій Бондарев, а також керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, очільники районів, голови об’єднаних територіальних громад.

- Об’єднання громад – це динамічний процес, який потребує постійної уваги та оперативного реагування щодо внесення відповідних коригувань до перспективного плану. Сьогодні  ми розглянемо варіанти об’єднання громад ще в двох районах – Гуляйпільському та Новомиколаївському, а також пропозиції по двох районах, які доопрацьовували варіанти об’єднання , - окреслила порядок денний Зінаїда Бойко.

За результатами минулого засідання групи були ухвалені рішення щодо підтримки варіантів об’єднання територіальних громад та внесення змін до перспективного плану по дев’яти районах області:  Бердянському, Більмацькому, Гуляйпільському, Приазовському, Новомиколаївському, Запорізькому, Вільнянському, Веселівському, Мелітопольському. Щодо Михайлівського та Приморського районів були надані доручення доопрацювати варіанти об’єднання територіальних громад та надати пропозиції до обласної державної адміністрації.

За підсумками роботи обласної робочої групи  ухвалено рішення щодо підтримки варіантів об’єднання територіальних громад та внесення змін до перспективного плану по Новомиколаївському та Гуляйпільському районах, а також робоча група підтримала пропозиції від Михайлівського та Приморського районів. Внесення змін до перспективного плану дасть можливість громадам отримати гарантовані державою преференції, перейти на прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом.

Варто зазначити, що відповідно до перспективного плану на території області запроектовано створення 67 спроможних територіальних громад (до плану не увійшли п’ять  міст обласного значення). На сьогодні на території Запорізької області створено 49 об’єднаних територіальних громад, у які об'єдналися 176 місцевих рад, що становить  58,9 % від загальної кількості місцевих рад, які існували до початку реформи (299). Площа території ОТГ охоплює 60,3 % від загальної площі території області. У кожному із 20 районів області створені об’єднані територіальні громади.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Після 1 вересня Уряд продовжить виплати на проживання для ВПО, які потребують підтримки

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.09.2024

Впродовж доби окупанти 313 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського на 922-ий день війни

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф провели перемовини у Запоріжжі

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності.

Нескорений «Талант»: у релокованій із Дніпрорудного школі розпочалось очне навчання

«Жити назустріч»: нова соціальна платформа для інтеграції ветеранів у цивільне життя

Як оформити опіку над дитиною: роз’яснення від Мінсоцполітики

Допомога Силам оборони: понад 624 тисячі українців скористалися чатботом єВорог

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 02.09.2024

Впродовж доби окупанти 171 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області