Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «На День незалежності запоріжці зможуть побачити наших захисників у всій красі»

23 липня 2018 - 12:55

Під керівництвом голови облдержадміністрації Костянтина Бриля відбулася нарада з питань організації проведення урочистих заходів до Дня незалежності України.

Згідно з Указом Президента України з метою гідного відзначення у 2018 році 27-ї річниці незалежності України, з нагоди 100-річчя відродження української державності, ураховуючи значення Української революції 1917 - 1921 років для проголошення Україною незалежності у 1991 році, а також ушановуючи тисячолітню історію національного державотворення, розпорядженням голови обласної державної адміністрації затверджено План обласних заходів щодо підготовки та проведення відзначення 27-ї річниці незалежності України.

Традиційно 23 серпня відзначатиметься  День Державного прапора України. З цієї нагоди відбудеться урочиста церемонія  підняття Державного прапора України у м. Запоріжжя та загальнонаціональна хвилина мовчання в пам’ять про загиблих воїнів – захисників України. Крім цього, заплановано підняття Державного прапора України на найвищій точці Запорізької області – вежі телевізійного ретранслятора у сел. Комиш-Зоря Більмацького району.

За словами Костянтина Бриля, безпосередньо у день свята - 24 серпня  в обласному центрі відбудеться виставка військової техніки, урочиста хода військових підрозділів Запорізького гарнізону і правоохоронних органів.

- Хочу підкреслити, що День незалежності України – одне з найголовніших свят нашої держави. Влада регіону традиційно приділяє чималу увагу урочистостям, які мають ставати більш яскравими та якісними з кожним роком. Висловлюю щиру вдячність усім, хто приділяє увагу розбудові нашої незалежної країни. Зокрема, це стосується всіх захисників України. Кожен з них заслуговує на те, щоб ми пишалися їхніми подвигами. Тож на Дня незалежності запоріжці зможуть побачити наших захисників у всій красі під час урочистостей на головній площі регіону. Також у цей день планується відкриття Палацу спорту «Юність». Окрему увагу буде приділено організації святкового концерту і народних гулянь у Запоріжжі, на які очікують чимало запоріжців. Тож у якості хедлайнера концерту запрошено Вірку Сердючку, крім цього очікуються виступи інших популярних артистів, - повідомив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Заплановано також проведення урочистих заходів, мітингів, демонстрацій у містах обласного значення, районних центрах, інших населених пунктах області, покладання квітів до пам’ятників, пам’ятних знаків та місць поховання видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України у XX столітті, учасників Революції Гідності та антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Після 1 вересня Уряд продовжить виплати на проживання для ВПО, які потребують підтримки

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.09.2024

Впродовж доби окупанти 313 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського на 922-ий день війни

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф провели перемовини у Запоріжжі

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності.

Нескорений «Талант»: у релокованій із Дніпрорудного школі розпочалось очне навчання

«Жити назустріч»: нова соціальна платформа для інтеграції ветеранів у цивільне життя

Як оформити опіку над дитиною: роз’яснення від Мінсоцполітики

Допомога Силам оборони: понад 624 тисячі українців скористалися чатботом єВорог

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 02.09.2024

Впродовж доби окупанти 171 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області